ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 639 ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ. Ενστάσεις μέχρι την Τρίτη στο ΑΣΕΠ, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υλοποιηθεί σε μία ή σε δύο φάσεις το πρόγραμμα της «Ηλιακτίδας»

«Άνοιξε» η Κοινωφελής Εργασία

31/05/2012 - 13:38

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 639 ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ, ενστάσεις μέχρι την Τρίτη στο ΑΣΕΠ, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υλοποιηθεί σε μία ή σε δύο φάσεις το πρόγραμμα της «Ηλιακτίδας».

Άμεσα, μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, το ΑΣΕΠ έδωσε την έγκριση και ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, που μέσω της «Ηλιακτίδας» δίνει 639 θέσεις απασχόλησης στο Νομό Λέσβου. Χθες τα μεσάνυχτα η «Ηλιακτίδα» επρόκειτο να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την κατάταξη των υποψηφίων, με την οποία ανακοινώνεται ποιοι επελέγησαν να προσληφθούν βάσει των κριτηρίων της κοινωφελούς εργασίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των 700 θέσεων στο Νομό Λέσβου απ’ την Κοινωφελή Εργασία, πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αφορά στις 641 θέσεις της «Ηλιακτίδας», στους τρεις δήμους και σε φορείς της Λέσβου. Οι θέσεις αυτές, που αν δεν είχαν γίνει οι εκλογές θα απασχολούσαν απ’ τις αρχές Μαΐου ανέργους και στα τρία νησιά, μπήκαν, όπως είχαμε γράψει, στο «ψυγείο». Κι αυτό γιατί το ΑΣΕΠ έκρινε πως οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανέλαβαν να υλοποιήσουν σε σύμπραξη με την αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς το πρόγραμμα, διέπονται απ’ τις ίδιες απαγορεύσεις που ισχύουν για τους φορείς του Δημοσίου σε προεκλογική περίοδο.

Όπως γράψαμε χθες, οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας ζήτησαν απ’ το ΑΣΕΠ να άρει την αναστολή των προσλήψεων των πενταμηνιτών μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Ανάλογη, μάλιστα, ενέργεια είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες εγγράφως και απ’ την «Ηλιακτίδα», που προέβαλε το επιχείρημα ότι είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Άλλωστε, όπως μας είπαν η πρόεδρος Βασιλική Ανδρεαδέλλη και τα στελέχη της, καθημερινώς εκατοντάδες άνεργοι ρωτούσαν να πληροφορηθούν τι θα γίνει με το πρόγραμμα.

Αναρτήθηκαν
«Επικοινωνήσαμε αμέσως με το Υπουργείο Εργασίας και το ΑΣΕΠ μόλις πληροφορηθήκαμε την εγκύκλιο των υπουργών και πήραμε την έγκριση να προχωρήσουμε σε ανάρτηση των αποτελεσμάτων, με τα οποία κατατάσσονται βάσει των κριτηρίων του προγράμματος οι 2.073 υποψήφιοι για τις 641 θέσεις», μας είπε χθες το πρωί η διαχειρίστρια της «Ηλιακτίδας», Άννα Τσίκνα, προαναγγέλλοντας πως η ανάρτηση θα γίνει ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα στην ιστοσελίδα του φορέα, στη διεύθυνση www.iliaktida-amea.gr/.

Σ’ αυτήν τη σελίδα, εκτός απ’ τους επιλεγέντες να προσληφθούν, που περιλαμβάνονται στον πίνακα της εφημερίδας, φιλοξενείται και η κατάταξη όλων των υποψηφίων, έτσι ώστε να ενημερωθούν για τα μόρια που λαμβάνουν και αν κρίνουν πως υπάρχει κάποιο λάθος, να προσφύγουν υποβάλλοντας ένσταση μέσω του ΑΣΕΠ.

Η υποβολή της ένστασης, όπως ανέφερε η διαχειρίστρια του φορέα, μπορεί να γίνει σε τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 5 Ιουνίου, αφού μεσολαβεί τη Δευτέρα η αργία του Αγίου Πνεύματος.

Όπως τόνισε η κ. Τσίκνα, δύο θέσεις, ενός ναυαγοσώστη και ενός ξεναγού, δεν καλύφθηκαν, διότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Απ’ την πλευρά της «Ηλιακτίδας, προσέθεσε πως θα καταβληθεί προσπάθεια λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε, ώστε να ξεκινήσουν την εργασία όλοι μαζί οι πενταμηνίτες κι όχι σε δύο φάσεις όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Σε δύο δόσεις;
Ο αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Λέσβου, Γιάννης Τσακίρης, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ξαφνική αυτή και απολύτως λογική απόφαση των υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης να «ξεπαγώσουν» το πρόγραμμα, τόνισε πως «θα λύσει πολλά προβλήματα στο Δήμο μας, γιατί το προσωπικό που θα προσληφθεί, είναι απολύτως απαραίτητο».

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες απ’ την πλευρά του Δήμου Λέσβου, που έχει σύμπραξη για 440 θέσεις προσωπικού, οι προσληφθέντες να καλύψουν θέσεις σε δύο φάσεις. Οι 220 άμεσα και οι υπόλοιποι να πιάσουν δουλειά σε δύο μήνες.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, λέγοντας πως με το προσωπικό που άμεσα θα προσληφθεί, θα υπάρξει δυνατότητα να γίνουν εργασίες καθαρισμού σε δημοτικούς χώρους και ακτές, βοηθώντας στον ευπρεπισμό ολόκληρου του νησιού.

Με το ίδιο πρόγραμμα αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινωθούν και οι 50 προσληφθέντες σε Μόλυβο και Πέτρα μέσω του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας, που υλοποιεί αντίστοιχο πρόγραμμα σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey