«Ξεπάγωσαν» με απόφαση του ΣτΕ οι προσλήψεις εποχικών για την αυτοδιοίκηση

25 προσλήψεις στη Λέσβο

29/05/2012 - 15:49

Τη δυνατότητα να απασχολήσουν άμεσα διμηνίτες οι δήμοι, σε μια σειρά από τομείς δραστηριοτήτων, έδωσε την Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας, συναινώντας στο αίτημα να «ξεπαγώσουν» αναγκαίες προσλήψεις που είχαν ανασταλεί λόγω προεκλογικής περιόδου.

Τη δυνατότητα να απασχολήσουν άμεσα διμηνίτες οι δήμοι, σε μια σειρά από τομείς δραστηριοτήτων, έδωσε την Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας, συναινώντας στο αίτημα να «ξεπαγώσουν» αναγκαίες προσλήψεις που είχαν ανασταλεί λόγω προεκλογικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι δεν έγιναν έως τώρα οι προσλήψεις μέσω της «Ηλιακτίδας» για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Δήμος Λέσβου προχωρά στην πρόσληψη 25 διμηνιτών εργατών για το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την άρση της αναστολής προσλήψεων εποχικών στους δήμους. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις είχαν «παγώσει» λόγω προεκλογικής περιόδου, ωστόσο με παρέμβαση του Υπουργείου θα συνεχιστούν καθώς θεωρούνται απαραίτητες για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Με την ίδια απόφαση δίδεται η δυνατότητα για την αντιμετώπιση αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα και την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, σε συνέχεια αιτήματος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν λήξει εκατοντάδες συμβάσεις. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί εγκριτική απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τα κριτήρια και τη διαδικασία τού ΑΣΕΠ. Με την ίδια διαδικασία εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ για τις προσλήψεις φυλάκων στα μουσεία (15 θέσεις στην Κ΄ Εφορεία Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων) και για τους πυροσβέστες.

Για πολιτική προστασία
«Θεωρώ πως πολύ σύντομα θα έχουν την απόφαση έγκρισης απ’ το αρμόδιο υπουργείο, έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει προσδιοριστεί για τις 6 Ιουνίου, να συζητήσουμε το θέμα των προσλήψεων και να δρομολογήσουμε την κάλυψη επειγουσών αναγκών», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Βατός. Ο ίδιος τόνισε πως θα εισηγηθεί την πρόσληψη 25 διμηνιτών εργατών, οι οποίοι θα πληρωθούν από πιστώσεις για την πολιτική προστασία και θα απασχοληθούν στο κόψιμο χόρτων και στη δασοπροστασία των δημοτικών δασών.

«Λόγω των βροχών θα ήταν ανώφελο να γίνουν τώρα, όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί, οι εργασίες αυτές, γιατί θα έπρεπε να επαναληφθούν μόλις το χόρτο ξαναμεγαλώσει απ’ τα πολλά νερά. Έτσι, περίπου στα μέσα με τέλη Ιουνίου που θα γίνουν οι προσλήψεις των διμηνιτών, θα είναι και η πιο κατάλληλη εποχή για τους καθαρισμούς», είπε ο κ. Βατός, θυμίζοντας ότι όλες αυτές οι εργασίες που σχετίζονται με το περιβάλλον, αλλά και ο καθαρισμός των ακτών, θα ξεκινούσαν απ’ την 1η Ιουνίου αν προσλαμβάνονταν οι εκατοντάδες εργάτες που προβλέπονται μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, πρόγραμμα το οποίο ανεστάλη λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Αν δεν είχαν σημειωθεί οι πρόσφατες θεομηνίες για τις οποίες διατέθηκαν πιστώσεις απ’ τον κωδικό για την πολιτική προστασία, θα υπήρχε δυνατότητα να προσληφθούν πολύ περισσότεροι διμηνίτες σε όλο το νησί.

Και ναυαγοσώστες
Με τη δυνατότητα που έδωσε το ΣτΕ, εκτός από διμηνίτες για έκτακτες ανάγκες, μπορεί ακόμη να προσληφθεί προσωπικό για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (υπηρεσίες καθαριότητας), καθώς και ναυαγοσώστες για την περίοδο από 1ης Ιουνίου έως και 31ης Αυγούστου.

Ακόμη, δόθηκε η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού βρεφονηπιακών σταθμών, κάτι που δε θα γίνει σε τοπικό επίπεδο, διότι οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με διμηνίτες, παρά μόνο με συμβάσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Ένας ακόμη τομέας όπου επιτράπηκαν οι προσλήψεις, είναι οι υδρονομείς, για τους οποίους ήδη έχει δρομολογηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διαδικασία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey