1.000 μόνιμοι στην Πυροσβεστική

01/07/2012 - 05:56
Στην προκήρυξη κάλυψης 630 θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα μονιμοποιηθούν κι άλλοι 1.000 πυροσβέστες από τους 5.000 συμβασιούχους που υπηρετούν στο Σώμα.
Στην προκήρυξη κάλυψης 630 θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα (κλιμάκια εθνικών οδών) θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα μονιμοποιηθούν κι άλλοι 1.000 πυροσβέστες από τους 5.000 συμβασιούχους που υπηρετούν στο Σώμα.

Τα 630 άτομα θα στελεχώσουν από το Μάιο 21 νέα πυροσβεστικά κλιμάκια που θα λειτουργήσουν στους εθνικούς δρόμους. Οι ανάδοχες εταιρείες που κατασκευάζουν τους εθνικούς δρόμους προσφέρουν τον εξοπλισμό, τα αυτοκίνητα και τα κτήρια (βάσει της σύμβασης με το κράτος) και η Πυροσβεστική υποχρεούται να επανδρώσει με προσωπικό αυτά τα κλιμάκια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προκήρυξη θα συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν ανάλογη εμπειρία, η οποία και θα πριμοδοτείται με 55%, δηλαδή θα αφορά κυρίως σε συμβασιούχους δασοπυροσβέστες που απασχολούνται με οκτάμηνες συμβάσεις από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο.
Σε ό,τι αφορά στην πλήρωση των 1.000 θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, αυτές θα καλυφθούν από τη «δεξαμενή» των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών και κυρίως από τους νεώτερους ηλικιακά.
Οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν στο νέο Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας από το 2011, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Το νέο Ειδικό Σώμα που θα συσταθεί, θα διαχειρίζεται καταστάσεις κρίσεων (πυρκαγιές, σεισμούς, φυσικές καταστροφές) και θα στελεχωθεί κεντρικά και περιφερειακά με το κατάλληλο προσωπικό (από τεχνικούς, δασολόγους, δασοπόνους, πυροσβέστες κ.λπ.), αφού περάσουν από βασική εκπαίδευση.

Τελευταίοι οκταμηνίτες
Υπενθυμίζεται πως από τον Απρίλιο του 2010, με την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα εργαστούν για τελευταία φορά με οκτάμηνη σύμβαση, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησής τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στα δασαρχεία θα μεταταχθεί το προσωπικό της Αγροφυλακής, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των δασών.
Εξάλλου, μέρος του εποχικού προσωπικού δασοπυρόσβεσης θα διατίθεται κάθε χρόνο στο υπουργείο Περιβάλλοντος για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε αυτό να απασχολείται σε εργασίες πρόληψης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey