Αφορά τους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης

ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου: «Θα ενσωματωθούν άλλοι 200 περίπου μετά τις ενστάσεις»

07/08/2020 - 12:47 Ενημερώθηκε 07/08/2020 - 12:48

Άλλοι 200 περίπου θα ενσωματωθούν στους 540 δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μετά την εξέταση των ενστάσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας η οποία επικαλείται τη δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για αύξηση των κονδυλίων κατά 192% στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Υπουργός, τον περασμένο Ιανουάριο αύξησε τα κονδύλια που κατανεμήθηκαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τα Μέτρα 4.1.1. και 4.1.3.των Σχεδίων Βελτίωσης, από 16.650.000 ευρώ σε 46.218.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση σε ποσοστό 192%.

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε με αφορμή το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται, προσπαθεί να επινοήσει ένα κυνήγι μαγισσών και επικαλείται φαντασιώσεις για τον τρόπο που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο τα προσωρινά αποτελέσματα από την αξιολόγηση των 1.237 αιτήσεων στο Βόρειο Αιγαίο.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι η αρχική δέσμευση των 16,65 εκ. είχε γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η παραπάνω αύξηση στα ποσά για το Βόρειο Αιγαίο, που ανακοινώθηκε λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στη Λέσβο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη, Κώστα Σκρέκα και του Γενικού Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου, Κώστα Μπαγινέτα, φαίνεται να ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στους αγρότες της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση πανελλαδικά στα Σχέδια Βελτίωσης.

«Η επιπλέον προσωρινή δέσμευση που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον προϋπολογισμό των παραπάνω μέτρων στον Βόρειο Αιγαίο έχει να κάνει με την καλύτερη διαχείριση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων 1.237, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Βόρειο Αιγαίο και ότι η Λέσβος παίρνει τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα άλλα νησιά της Περιφέρειάς μας.» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος αναφέρεται ότι το ζήτημα που έχει προκύψει είναι καθαρά διαδικαστικό και δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς ούτε ενός ευρώ σε άλλη Περιφέρεια. «Να μην εκπλαγούν, δε, αν ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος αυξηθεί (άρα και οι δικαιούχοι) ακόμη περισσότερο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αγγίζοντας τα 50 εκ. €.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey