Η ανακοίνωση του Αγροτικού της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Να στείλει εκτιμητές ο ΕΛΓΑ στη Λέσβο για την ζημιά που προκλήθηκε στον ελαιώνα από την ανεμοθύελλα

01/12/2021 - 16:23

«Η τελευταία ανεμοθύελλα, έπληξε αρκετές περιοχές του ελαιώνα του νησιού μας, προκαλώντας ζημιές τόσο με την πτώση του καρπού, όσο και με το σπάσιμο κλαδιών στα ελαιόδεντρα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της θεματικής αγροτικού της Νομαρχιακής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και καλούν τον ΕΛΓΑ να προβεί στην συνηθισμένη και προβλεπόμενη, σε ανάλογες περιπτώσεις, διαδικασία αποστολής εκτιμητών για την αυτοψία του ελαιώνα της Λέσβου και στη συνέχεια να προχωρήσει στην αναγγελία των ζημιών, ώστε να μπορέσουν οι ελαιοπαραγωγοί μας να υποβάλλουν αιτήσεις  για την αποζημίωσή τους.

Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Αθανασίου και στον κ. Μουτζούρη ότι εξ αιτίας της εφετινής ακαρπίας, ενίσχυση πρέπει να δοθεί σε  όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου, όπως παραδέχτηκε κατά την επίσκεψη του στο νησί μας τον περσινό Ιούνιο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι θα κάνει και ειδική μελέτη γι αυτό το λόγο, την οποία θα πληρώσει ο ΕΛΓΑ.

Επίσης υπενθυμίζουν στην ανακοίνωσή τους στους κ.κ. Αθανασίου και Μουτζούρη ότι σύμφωνα με την παραγωγή ελαιολάδου περιόδου 2019 – 2020 όλοι οι ελαιοπαραγωγοί μας  δικαιούνται, για αυτή την ελαιοκομική περίοδο, ένταξη στο καθεστώς αποζημιώσεων κρατικών ενισχύσεων (ΚΟΕ) και περιμένουμε τις ενέργειές τους ώστε να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία ενίσχυσης την οποία άλλωστε οι ελαιοπαραγωγοί μας την δικαιούνται θεσμικά.

«Τέλος, οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου αναμένουν από τους κυρίους Αθανασίου και  Μουτζούρη να τους πληροφορήσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται τόσο η μελέτη του ΕΛΓΑ όσο και οι παραπάνω διαδικασίες της ενίσχυσής τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey