Τι πρέπει να φροντίσουν ελαιοπαραγωγοί, βιοκαλλιεργητές και δήμοι;

Ξεκινά η 4η διαβροχή

19/09/2020 - 14:47

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι η 4η (τέταρτη) διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 για όλα τα συνεργεία του νησιού της Λέσβου.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι  τα DECIS PROFI 25 W  το IMIDAN 200EC  και το SUCCESS 0,24 CB .

Η προετοιμασία

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής στη Λέσβο θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να έχουν τοποθετήσει παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Οι Δήμοι, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της, ανακοινώνει ότι θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey