Ελληνικό σήμα

Για το ελαιόλαδο και τις ελιές

03/07/2017 - 17:18

Αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», οι Υπουργικές Αποφάσεις με τους Κανονισμούς Απονομής Ελληνικού Σήματος για το εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο και για τις επιτραπέζιες ελιές.

Οι αποφάσεις υπεγράφησαν από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, φορέας απονομής για το σύνολο των προϊόντων αυτών είναι ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα».

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί έρχονται να προστεθούν στους Κανονισμούς Πιστοποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αλκοολούχων ποτών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και στόχος της Γενικής Γραμματείας παραμένει η εντατικοποίηση των διαδικασιών έκδοσης νέων κανονισμών και για άλλες κατηγορίες προϊόντων.

Το Ελληνικό Σήμα, αποτελεί επίσημο σήμα του ελληνικού κράτους για την πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών με αποδεδειγμένα ελληνική προέλευση συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ποιοτικής τους ταυτότητας, στην προστασία των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey