Κλείνουν τα παλιά τεφτέρια

05/02/2013 - 15:37

Στο τέλος του Ιουνίου κλείνουν τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας, Βιολογικής Κτηνοτροφίας και Αναβαθμίδων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Γι’ αυτό και ο ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Στο τέλος του Ιουνίου κλείνουν τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας, Βιολογικής Κτηνοτροφίας και Αναβαθμίδων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Γι’ αυτό και ο ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Υπάρχει ένας αριθμός παραγωγών που δεν έχουν πληρώσει τους πιστοποιητικούς οργανισμούς και γι’ αυτό δεν μπορούν να πληρωθούν. Άλλοι παραγωγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα από την εποχή που είχε γίνει προσδιορισμός των αγροτικών εκτάσεων με τηλεπισκόπηση. Μια τρίτη κατηγορία που αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι εκείνοι που έχουν πάρει αγροκτήματα παραγωγών που έχουν πεθάνει. Σε πρώτη φάση αυτοί οι παραγωγοί σε συνεργασία με τους μελετητές τους πρέπει να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά έως τις 15 Φεβρουαρίου, όπως δηλώνει στο «Ε» ο μελετητής Γιάννης Φλωρίδης.

Στόχος τού ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να κλείσει όλες αυτές τις εκκρεμότητες πριν από τον Ιούνιο, ώστε να μην υποχρεωθεί στο μέλλον να πληρώσει τους παραγωγούς από εθνικούς πόρους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey