Κινητοποιήσεις πριν τις εκλογές, για τα αγριοκούνελα

11/04/2012 - 18:46

Την κήρυξη της Λήμνου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν οι αγρότες του νησιού, λόγω του πληθυσμού των αγριοκούνελων και «των τεράστιων καταστροφών που προκαλούν στις σοδειές και καλλιέργειές μας, εκμηδενίζοντας τα εισοδήματά μας» και προτείνουν τη χρήση μολυσματικού ιού.

Την κήρυξη της Λήμνου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν οι αγρότες του νησιού, λόγω του πληθυσμού των αγριοκούνελων και «των τεράστιων καταστροφών που προκαλούν στις σοδειές και καλλιέργειές μας, εκμηδενίζοντας τα εισοδήματά μας» - όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά - και προτείνουν τη χρήση μολυσματικού ιού, που όπως τονίζουν θα οδηγήσει άμεσα και αποτελεσματικά στη μείωση του υπερπληθυσμού του αγριοκούνελου.

Στην επιστολή που έστειλαν χθες στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υπουργό Εσωτερικών, τους βουλευτές και τους φορείς του Νομού, δηλώνουν αποφασισμένοι, αν δε γίνουν τα αιτήματά τους αποδεκτά, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. «Θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις κρατικών και δημοτικών κτηρίων, με απώτερο σκοπό την παρεμπόδιση της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη Λήμνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Αχιλλέας Αρχοντίδης.

Στο μεταξύ, προχθές, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, απέστειλε επιστολή στον κ. Αρχοντίδη, στην οποία αναφέρεται στα μέτρα που προτίθεται να δρομολογήσει η Πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποφασιστικά το πρόβλημα, όπως η έκδοση απόφασης για τη θήρευση των αγριοκούνελων για δύο μήνες επιπλέον, μέχρι και 15 Μαΐου, καθώς και στο ότι μελετάται η επικήρυξη των αγριοκούνελων σε οριοθετημένες περιοχές όπου το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρχοντίδης, τα μέτρα αυτά δεν αναμένεται να λύσουν το πρόβλημα που κάθε χρόνο διογκώνεται, καθώς «η Πολιτεία αδυνατεί να βρει λύση και να παρέμβει με ουσιαστικά μέτρα, δίνοντας λύση στη μάστιγα των αγριοκούνελων».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey