Το Φεβρουάριο οι έλεγχοι του Agrocert

01/07/2012 - 05:56
Προς επίλυση οδεύει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πολλά ελαιοτριβεία της Λέσβου με την πιστοποίησή τους από τον ΟΠΕΓΕΠ (Agrocert). Ο Οργανισμός περιμένει να λάβει τις άδειες λειτουργίας των ελαιοτριβείων του νησιού προκειμένου να κλείσει το θέμα.
Προς επίλυση οδεύει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πολλά ελαιοτριβεία της Λέσβου με την πιστοποίησή τους από τον ΟΠΕΓΕΠ (Agrocert). Ο Οργανισμός περιμένει να λάβει τις άδειες λειτουργίας των ελαιοτριβείων του νησιού προκειμένου να κλείσει το θέμα, πράγμα που σημαίνει ότι αποσοβήθηκε - ορθότερα, τείνει να αποσοβηθεί - ο κίνδυνος να χάσουν οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου το ποιοτικό παρακράτημα του ελαιολάδου.

Το Φεβρουάριο, ο ΟΠΕΓΕΠ θα έρθει στη Λέσβο προκειμένου να κάνει ελέγχους στα ελαιοτριβεία του νησιού. Στη συνέχεια, θα πιστοποιήσει πως τα εν λόγω ελαιοτριβεία παράγουν ελαιόλαδο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΠΓΕ «Λέσβος». Έτσι, οι ελαιοπαραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και στη Βιολογική Γεωργία θα μπορέσουν να εισπράξουν την επιδότηση αυτή, η οποία εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 30 ευρώ το στρέμμα.
Παρεμβάσεις προς τον ΟΠΕΓΕΠ για τη διευθέτηση του ζητήματος έγιναν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λέσβου, όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Κυριάκος Βάσσος, και από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λέσβου, Αλέκο Γιαζιτζόγλου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey