Σπιτικό φαΐ από «Το τσουκάλι»

01/07/2012 - 05:56
Ένα νέο μαγειρείο άνοιξε πριν τρεις περίπου εβδομάδες στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στην οδό Π. Κουντουριώτου 49 (πρώην «Il Gusto»). Ιδιοκτήτριες του μαγαζιού που βαφτίστηκε στο όνομα του… σπιτικού φαγητού «Το τσουκάλι», είναι οι αδελφές Γεωργία και Ιουλία Τραχείλου.
Πλούσια κουζίνα


Ένα νέο μαγειρείο άνοιξε πριν τρεις περίπου εβδομάδες στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στην οδό Π. Κουντουριώτου 49 (πρώην «Il Gusto»). Ιδιοκτήτριες του μαγαζιού που βαφτίστηκε στο όνομα του… σπιτικού φαγητού «Το τσουκάλι», είναι οι αδελφές Γεωργία και Ιουλία Τραχείλου. Έχοντας ήδη αρκετή εμπειρία στο χώρο του φαγητού - δεδομένου ότι διατηρούν το εστιατόριο «Χρυσή άμμος» στην Άναξο μαζί με τους γονείς τους - υπόσχονται μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Πέρα όμως από καλό, σπιτικό φαγητό, οι αδελφές Τραχείλου θέλησαν να φέρουν στη Μυτιλήνη κάτι διαφορετικό κι έτσι δημιούργησαν ένα χώρο αισθητικά μοναδικό, που μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως.


Μπαίνοντας στο «Τσουκάλι» νιώθεις έναν αλλιώτικο «αέρα», μια φινέτσα ξενόφερτη, με στοιχεία από την παραδοσιακή αρχοντιά των σπιτιών της Μυτιλήνης, που όμως αποπνέουν μοντέρνα διάθεση.
Ξύλινα τραπέζια εμπνευσμένα από την country french αισθητική, τοποθετημένα δεξιά και αριστερά του μαγαζιού, σχηματίζουν ένα διάδρομο που οδηγεί στον υπόλοιπο χώρο, στον οποίο για να βρεθείς πρέπει να διαβείς το… κατώφλι μιας σιδερένιας, βαριάς πόρτας, σε πράσινο χρώμα, που σχηματίζει αμπέλια, σαν κι αυτές που συναντάμε σε πολλά παραδοσιακά σπίτια της Μυτιλήνης.
Περνώντας την καγκελόπορτα, αριστερά σας θα δείτε ένα εντυπωσιακό έπιπλο σε country french ύφος και πάλι, διακοσμημένο με ζυμαρικά και όσπρια που χρωματίζουν τα τζάμια του, ενώ στον υπόλοιπο χώρο είναι μοιρασμένα περισσότερα τραπέζια.
Η βιτρίνα με τις λιχουδιές και η κουζίνα που είναι ορατή από τους πελάτες, κινούνται στις ίδιες γραμμές αισθητικά κι εντυπωσιάζουν με την καθαριότητά τους και την τάξη που επικρατεί σε αυτές. Βάζα με τουρσιά κοσμούν κάποια από τα ράφια της κουζίνας, ενώ άλλα τα κοσμούν κολοκύθες σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το χώρο ανέλαβε να διακοσμήσει ο αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Ράλλης, που στόχο είχε να κάνει ένα χώρο που να διαφέρει από τους άλλους και παράλληλα να δίνει στον πελάτη την αίσθηση της πολυτέλειας, μιας πολυτέλειας προσιτής ωστόσο, μια και οι τιμές του μενού είναι ιδιαίτερα φιλικές.

Νόστιμη, σπιτική κουζίνα
Πέρα όμως από τον ιδιαίτερα φινετσάτο χώρο, «Το τσουκάλι» έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει τις εντυπώσεις λόγω της πολύ γευστικής και συνάμα ποιοτικής κουζίνας του.
Πιάτα μαγειρεμένα σα στο σπίτι σας, με παραδοσιακές συνταγές της Γεωργίας και της Ιουλίας, θα αφήσουν ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Φρεσκοκομμένες σαλάτες, σούπες, κρασομεζέδες, ουζομεζέδες, special πιάτα, όπως αστακομακαρονάδα και μυδοπίλαφο, πιάτα της ώρας και μαγειρευτά υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία στο «Τσουκάλι» καθημερινά.
Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε πως όλα τα πιάτα, ακόμα και οι αλοιφές (τζατζίκι, τυροκαυτερή κ.ά.) που σερβίρονται στο μαγαζί, παρασκευάζονται εκεί από τις δύο αδελφές και το… επιτελείο τους.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, χοιρινό «στο τσουκάλι», καλαμαράκι γεμιστό, χοιρινό με λάχανο, γίγαντες με μοσχάρι στο νταβά, κόκορα στιφάδο και κουνέλι κρασάτο με μανιτάρια.
«Το τσουκάλι» φροντίζει για να κλείσετε το γεύμα σας με επιτυχία, προσφέροντάς σας λικεράκι φτιαγμένο από τη μαμά Μαρία. Εμείς δοκιμάσαμε λικέρ ρόδι και λικέρ πικραμύγδαλο και πραγματικά μαγευτήκαμε.
Εκτός όμως από λικεράκι, το κατάστημα κερνάει και γλυκό, φτιαγμένο από τα χεράκια της Γεωργίας. Εμείς προλάβαμε και δοκιμάσαμε ένα ελαφρύ, πεντανόστιμο εκμέκ κανταΐφι, ενώ πετύχαμε τη Γεωργία να παρασκευάζει και χαλβά Τυρνάβου.

Αγνά υλικά
Μέχρι στιγμής μετράμε δύο παράγοντες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και μυστικά επιτυχίας για ένα εστιατόριο, κι αυτοί είναι η διακόσμηση και τα νόστιμα πιάτα σε μεγάλη ποικιλία.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πέρα από εξαιρετική νοστιμιά τα πιάτα στο «Τσουκάλι» χαρακτηρίζονται κι από άριστη ποιότητα, μια και παρασκευάζονται με τα αγνότερα υλικά, τα οποία η Γεωργία και η Ιουλία προμηθεύονται από τον μπαμπά τους.
Το λάδι που χρησιμοποιείται στο μαγαζί είναι βιολογικό, παραγωγής της οικογένειας Τραχείλου, καθώς και τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, όπως κρέας, αυγά κ.ά..
Διαπιστώνει κανείς εύκολα, λοιπόν, ότι «Το τσουκάλι» αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση για φαγητό, μια και πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, νόστιμη κουζίνα και ποιοτική.


... και ωραίο περιβάλλον

Και γκαλερί

Ωστόσο, οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ. «Το τσουκάλι» έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί και ως γκαλερί.
Έχουν τοποθετηθεί, μάλιστα, ειδικοί φωτισμοί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί σωστά ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος.
Ομολογουμένως, πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα που ήταν εξ αρχής στη σκέψη των ιδιοκτητριών του μαγαζιού, αλλά και του διακοσμητή του χώρου. Αρκεί τώρα να υπάρξει ανταπόκριση, μια και το ύφος του χώρου ενδείκνυται για κάτι τέτοιο.
Οι ενδιαφερόμενοι να εκθέσουν έργα τους στο χώρο, μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Γεωργία Τραχείλου στο τηλέφωνο 6972-112971.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για διανομή κατ’ οίκον, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 22510 48660.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey