Πώς να βάψετε έναν τοίχο σε έξι απλά βήματα

06/04/2015 - 19:03

Η αλήθεια είναι ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η προετοιμασία ενός τοίχου παρά το βάψιμο του καθαυτό.

Η αλήθεια είναι ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η προετοιμασία ενός τοίχου παρά το βάψιμο του καθαυτό. Πάντως, μόλις κάνετε την προετοιμασία, το βάψιμο θα σας φανεί πανεύκολο. Τι να κάνετε: 

Βήμα 1: Καθαρίστε τους τοίχους. Αφαιρέστε σκόνη, βρομιά και λιπαρούς λεκέδες (οποίοι μπορούν να καταστρέψουν ένα λείο φινίρισμα) με νερό, λίγο ήπιο απορρυπαντικό πιάτων και ένα σφουγγάρι κυτταρίνης. Ξεπλύνετε τους τοίχους με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού. 

Βήμα 2: Βάλτε ταινία στο σοβατεπί, γύρω από τα παράθυρα και τις κάσες των πορτών. Σιγουρευτείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε χαρτοταινία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και μια εβδομάδα νωρίτερα. Αφαιρέστε την ταινία αμέσως μετά από το βάψιμο, πριν στεγνώσει ο τοίχος, έτσι ώστε να μην ξεκολλήσει μαζί με αυτή και χρώμα.

Βήμα 3: Περάστε με αστάρι (ειδική βάση) τον τοίχο. Είναι ένας κοινός μύθος ότι οι τοίχοι που έχουν βαφτεί πολλές φορές δε χρειάζεται να περαστούν με αστάρι (βάση). Στην πραγματικότητα, το αστάρι βοηθά στη μεγιστοποίηση της λάμψης και της κάλυψης των χρωμάτων και δίνει πιο ομοιόμορφη αίσθηση στο τελικό φινίρισμα.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε πινέλο όπου δεν μπορεί να «μπει» ρολό. Περάστε με το πινέλο (5cm) μπογιά πάνω από τα τελειώματα και τις γωνίες των τοίχων όπου δεν μπορεί να φτάσει το ρολό σας. «Βγείτε» 5-7 cm γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες και τα καλού.

Βήμα 5: Χρησιμοποιήστε την τεχνική W. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ξεκινήστε από τη γωνία ενός τοίχου, κάνοντας με το ρολό σας ένα σχήμα W (1x1) και στη συνέχεια «γεμίστε το» χωρίς να σηκώσετε το ρολό σας. Συνεχίστε έτσι, δουλεύοντας τμηματικά μέχρι να τελειώσετε. Βάψτε έναν τοίχο τη φορά.

Βήμα 6: Βάψτε το σοβατεπί. Όταν οι τοίχοι στεγνώσουν τελείως, βάλτε ταινία εκεί όπου το σοβατεπί συναντά τον τοίχο. Βάψτε το σοβατεπί -αλλά και τις κάσες σε πόρτες και κουφώματα αν θέλετε- με μια 5cm σπαστή βούρτσα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey