Προσκλητήριο γάμου & βάπτισης

25/02/2015 - 19:50

«Μα θα το πετάξουν! Γιατί να δώσω σημασία στα προσκλητήρια;» Επίσης τα φαγητά θα καταναλωθούν, το κοστούμι και το νυφικό θα μπούνε στη ντουλάπα και οι μουσικοί δεν θα παίζουν για πάντα το τραγούδι του γάμου σας.

«Μα θα το πετάξουν! Γιατί να δώσω σημασία στα προσκλητήρια;» Επίσης τα φαγητά θα καταναλωθούν, το κοστούμι και το νυφικό θα μπούνε στη ντουλάπα και οι μουσικοί δεν θα παίζουν για πάντα το τραγούδι του γάμου σας.

Ο γάμος είναι κατά βάση μια γιορτή για την απόφαση δύο ανθρώπων να ζήσουν μαζί. Φυσικά και ό,τι γίνεται για τη μέρα του γάμου δεν θα κρατήσει για πάντα. Αυτό που θα μείνει είναι η δική σας εμπειρία και η γλυκιά ανάμνηση μιας σημαντικής μέρας. Ο καθένας, με κριτήριο την αισθητική του και τα χρήματα που μπορεί ή θέλει να διαθέσει, θα επιλέξει και το αντίστοιχο προσκλητήριο.

Ο ουσιαστικός σκοπός άλλωστε του προσκλητηρίου δεν είναι να εντυπωσιάσει, αλλά να ενημερώσει με έναν τρόπο που θα ταιριάζει τόσο στην περίσταση όσο και στην αισθητική σας.

Για την επιλογή του προσκλητηρίου σκεφθείτε αν θέλετε να είναι τυπωμένο σε γυαλιστερό ή ματ χαρτί, τι σχήμα θα έχει, αν θέλετε φάκελο χρωματιστό ή αν θα επιλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα σε μπεζ ή ιβουάρ και αν θα τυπώσετε στο φάκελο τα αρχικά των ονομάτων σας. Σημαντικό είναι βέβαια το προσκλητήριο να συνδυάζεται αρμονικά με την μπομπονιέρα.

Παλαιότερα ήταν απαραίτητο τα προσκλητήρια να γυαλίζουν με χρυσοτυπία ή ασημοτυπία. Τώρα πια τα ζευγάρια προτιμούν κυρίως μια εικόνα που ταιριάζει στη θεματική του γάμου, για παράδειγμα σε στυλ vintage ή θαλασσινό.

Επίσης κάποια ζευγάρια αποφασίζουν να δώσουν χιουμοριστικό τόνο στο προσκλητήριο και άλλα ρομαντική διάθεση με λουλούδια. Φυσικά υπάρχουν και απλά προσκλητήρια με τα αρχικά των ονομάτων του ζευγαριού ή με ένα κομψό διακοσμητικό σχέδιο.

Σκεφθείτε ακόμη το χρώμα και το είδος της γραμματοσειράς, όπως και τα λόγια του κειμένου. Όλα αυτά εξαρτώνται από το στυλ που έχετε αποφασίσει να δώσετε στον γάμο σας. Το πιο βασικό: Ελέγξτε τις πληροφορίες και την ορθογραφία των ονομάτων πολύ καλά. Θα γλιτώσετε από περιττό άγχος και έξοδα.

Στα προσκλητήρια για τη βάπτιση τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι γονείς στην πλειονότητά τους επιλέγουν μια μικρή κάρτα ή προσκλητήριο χωρίς φάκελο τυπωμένο σε ριζόχαρτο ή σε πάπυρο κι ένα παιδικό σχέδιο που έχει σχέση με το θέμα της μπομπονιέρας. Το κείμενο μπορεί να είναι απλό ή ένα χαριτωμένο ποιηματάκι.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε αυτά που επιλέγετε να σας εκφράζουν και να αρέσουν καταρχάς σ’ εσάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey