Γευστική παράδοση στις «Βάγιες»

05/02/2015 - 15:08

Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της καθημερινότητας και στην ταβέρνα «Βάγιες» μπορεί να γίνει πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της καθημερινότητας και στην ταβέρνα «Βάγιες» μπορεί να γίνει πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Τα 85 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας της ταβέρνας αποδεικνύουν την επιτυχία της, ενώ στα περίπου 17 χρόνια που το μαγαζί λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Βαγιάννη, οι αλλαγές που έχουν γίνει, κατατάσσουν τις «Βάγιες» σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες της πόλης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε καθημερινή βάση, αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα, πολύς κόσμος θα κάνει στάση στο Ακρωτήρι ανεβαίνοντας για Καγιάνι, για να απολαύσει τις νοστιμιές της ταβέρνας στο όμορφο περιβάλλον της.

Ανεβαίνοντας λοιπόν, προς το Καγιάνι, στο Ακρωτήρι θα συναντήσει κανείς τις «Βάγιες». Μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον, όπου ξεχωρίζει το μαγαζί, μπορεί κανείς να απολαύσει νόστιμες, παραδοσιακές γεύσεις.

Ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος θα σας αφήσει το ίδιο ικανοποιημένους, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του. Αν είναι καλοκαίρι, σίγουρα θα βρείτε ιδανική την αυλή του μαγαζιού, που μέσα στο πράσινο συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό για να απολαύσετε το γεύμα σας στη δροσιά των δέντρων.

Παραδοσιακό ύφος
Ο προθάλαμος του μαγαζιού με την ωραία πρόσοψη από πέτρα και ξύλο, που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενεί μερικά τραπέζια και μπόλικη ζεστασιά, είναι η πρώτη σας επιλογή. Ωστόσο, προχωρώντας προς τα μέσα, θα διαπιστώσετε ότι ο χώρος συνεχίζει να είναι φιλόξενος και ζεστός.

Ο συνδυασμός κι εδώ πέτρας και ξύλου, καθώς και η ξύλινη παραδοσιακή οροφή, σας μεταφέρουν σε ένα κουτουκάκι από τα λίγα που έχουν απομείνει σήμερα για να περνά κανείς αξέχαστες στιγμές.

Όμορφα, παραδοσιακά αντικείμενα κοσμούν του τοίχους, όπως εικόνες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και αντίγραφα έργων του Θεόφιλου και φωτογραφίες της παλιάς Μυτιλήνης.

Η μουσική, την οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι επιμελείται προσωπικά ο κ. Βαγιάννης, με ρεμπέτικα και άλλα λαϊκά ακούσματα, βοηθά στο να «ταξιδέψετε» σε άλλες εποχές και να απολαύσετε το φαγητό σας ξέγνοιαστοι, χωρίς σκοτούρες.

Γευστική κορύφωση
Πέρα όμως από το ιδιαίτερα προσεγμένο και φιλικό περιβάλλον, στις «Βάγιες» είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε και εξαιρετική ελληνική κουζίνα. Τα ορεκτικά αποτελούνται κυρίως από παραδοσιακά μυτιληνιά πιάτα, όπως γκιουζλεμέδες, κολοκυθολούλουδα γεμιστά με τυράκι, αλλά και μια ποικιλία κεφτέδων, όπως τοματοκεφτέδες, πατατοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, τυροκεφτέδες και κεφτέδες κλασσικούς.

Ωστόσο, οι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το κοντοσούβλι, το γιαουρτλού και τα σουγάνια (γεμιστά κρεμμύδια) που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε.
Πέρα από τις κρεατονοστιμιές, οι «Βάγιες» διαθέτουν και ψαράκια για όσους αγαπούν το ούζο.
Από κρασί, στο μαγαζί θα βρείτε πολύ ωραίο λημνιό, βαρελίσιο σε ασκό, αλλά και μεγάλη ποικιλία εμφιαλωμένων.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα πιάτα που μπορεί να γευτεί κανείς στις «Βάγιες», είναι χειροποίητα, τα κρέατα φρέσκα και κομμένα στο μαγαζί, ενώ το σπουδαιότερο είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με περίσσιο μεράκι και αγάπη για την ελληνική κουζίνα, υπόσχονται μοναδικές γευστικές εμπειρίες στις «Βάγιες», που χρόνια τώρα ξέρουν πώς να περιποιούνται τους πελάτες τους.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι η φιλοσοφία του μαγαζιού, πέρα από το καλό και ποιοτικό φαγητό, περιλαμβάνει κάτι ακόμα. Κι αυτό είναι το όμορφο περιβάλλον, η φιλική εξυπηρέτηση και κυρίως η παρεΐστικη διάθεση, στοιχεία που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία λειτουργίας του μαγαζιού.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι οι «Βάγιες» λειτουργούν καθημερινά το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο λειτουργούν και το μεσημέρι. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για τους ενδιαφερομένους είναι 22510 43532.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey