Υγραεριοκίνηση στη Λέσβο

Οικονομική και φιλική στο περιβάλλον

26/06/2014 - 15:36

Τη δυνατότητα να αποκομίσουν τα οφέλη της υγραεριοκίνησης έχουν πλέον οι κάτοχοι οχημάτων στη Λέσβο, αφού εδώ και δύο μήνες λειτουργεί το πρατήριο υγραερίου για αυτοκίνητα «Autogas Lesvos», στο Πέραμα της Γέρας.

Τη δυνατότητα να αποκομίσουν τα οφέλη της υγραεριοκίνησης έχουν πλέον οι κάτοχοι οχημάτων στη Λέσβο, αφού εδώ και δύο μήνες λειτουργεί το πρατήριο υγραερίου για αυτοκίνητα «Autogas Lesvos», στο Πέραμα της Γέρας.

Ο ιδιοκτήτης του, Στάθης Καραμάνος, μιλώντας στο «Ε» τόνισε πως το ενδιαφέρον για την υγραεριοκίνηση είναι συνεχώς αυξανόμενο, με δεκάδες οδηγούς να έχουν μετατρέψει ήδη τα οχήματα τους για χρήση υγραερίου και αρκετούς να έχουν δηλώσει πρόθεση να πράξουν το ίδιο. Το πρώτο πρατήριο αέριων καυσίμων στο νησί διαθέτει υπερσύχρονο εξοπλισμό και εξασφαλίζει απρόσκοπτα τον ανεφοδιασμό των οχημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες θα επιλέξουν την υγραεριοκίνηση.

Με πλεονεκτήματα
Όπως μας εξηγεί ο κ. Καραμάνος, όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν βενζίνη μπορούν πολύ απλά να μετατραπούν ώστε να χρησιμοποιούν και υγραέριο, με την προσθήκη ενός κιτ εξοπλισμού, χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η λειτουργία του κινητήρα.

Μετά τη μετατροπή, το όχημα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τα δύο καύσιμα, χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η λειτουργία του.

Τα πλεονεκτήματα της υγραεριοκίνησης είναι η μεγάλη οικονομία στις μετακινήσεις και η μακροζωία του κινητήρα και του καταλύτη.

Το υγραέριο είναι 45% - 50% φθηνότερο καύσιμο από την τιμή της βενζίνης και εάν κάποιο όχημα απαιτεί 10lt/100km με τη βενζίνη, με το υγραέριο απαιτεί 10,5lt/100km. Ακόμα, λόγω της τέλειας καύσης που επιτυγχάνεται με το υγραέριο, δε διαβρώνονται τα μέταλλα του κινητήρα, καθώς το υγραέριο δεν περιέχει πρόσθετα όπως η βενζίνη και δεν παρουσιάζονται ανθρακούχα υπολείμματα. Επιτυγχάνεται, έτσι, και οικονομία στη συντήρηση του οχήματος.

Οι επιδόσεις είναι ίδιες ακριβώς με της βενζίνης. Η σύγχρονη τεχνολογία των συσκευών υγραεριοκίνησης εξασφαλίζει τις ίδιες επιδόσεις του κινητήρα σε ιπποδύναμη, επιταχύνσεις και τελική ταχύτητα. Τέλος, λόγω της τέλειας καύσης του υγραερίου, οι εκπομπές ρύπων είναι σχεδόν μηδενικές.

Και ασφάλεια
Η πίεση του υγραερίου στο ρεζερβουάρ είναι δύο - τρεις ατμόσφαιρες, ενώ οι προδιαγραφές των δεξαμενών είναι 30 ατμόσφαιρες.

Πέραν των απαραίτητων πιστοποιήσεων των δεξαμενών, η ασφάλεια επιτυγχάνεται με ασφαλιστικό υπερβολικής πίεσης, αντεπίστροφη βαλβίδα, δύο ηλεκτροβαλβίδες, βαλβίδα υπερβολικής ροής, αεροστεγές περικάλυμμα, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία.

Επίσημα crash test αποδεικνύουν πως σε οποιαδήποτε περίπτωση σύγκρουσης, φωτιάς ή ανατροπής του οχήματος, η εγκατάσταση του υγραερίου παραμένει ανέπαφη, διασφαλίζοντας το υγραέριο.

Χαμηλό κόστος
Τα συστήματα υγραεριοκίνησης μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν για καύσιμο τη βενζίνη. Το κόστος ξεκινά από τα 800 ευρώ, ανάλογα με το όχημα, και οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές δίνουν τουλάχιστον διετή εγγύηση.

Το πρατήριο «Autogas Lesvos» αντιπροσωπεύει τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των μετατροπών για υγραεριοκίνηση, τη Europgas, τη Landi-Renzo και την Autogas Italia.

Το πρατήριο «Autogas Lesvos» θα το βρείτε στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πέραμα - Παπάδος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22510 51441 και το e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey