«Πράσινη πρωτοβουλία» ανακύκλωσης συσκευών

09/04/2014 - 19:38

Η ανακύκλωση συσκευών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην προστασία του περιβάλλοντος και η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ως η κορυφαία αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Η ανακύκλωση συσκευών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην προστασία του περιβάλλοντος και η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ως η κορυφαία αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, δε θα μπορούσε να μην έχει ενεργό ρόλο στη διάδοση και τη συνεχή υποστήριξή της. Κάτι που έγινε πράξη με την «Πράσινη Πρωτοβουλία της».

Η εταιρεία ξεκίνησε πρώτη την ανακύκλωση των παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών τον Απρίλιο του 2008, με τη θερμή συμμετοχή τόσο των καταναλωτών όσο και άλλων φορέων, όπως μεγάλες επιχειρήσεις, δήμοι και σχολεία.

Μέχρι τις αρχές τού 2014, σε συνεργασία με την «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» που είναι και ο επίσημος φορέας για την ανακύκλωση συσκευών, και βέβαια με τη συμμετοχή του κόσμου, η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ έχει ανακυκλώσει περισσότερες από 550.000 συσκευές, συνολικού βάρους μεγαλύτερου από 9.000 τόνους.

Μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης συσκευών είναι:

Η αποφυγή της ρύπανσης του περιβάλλοντος.Η κατάλληλη αποσυναρμολόγηση των παλιών συσκευών και η διάθεση των αξιοποιήσιμων υλικών ως πρώτη ύλη για να κατασκευαστεί κάτι καινούργιο.Η μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων που χρειάζονται για την παραγωγή ρεύματος αν λάβει κανείς υπ' όψιν το γεγονός πως οι παλιές και ενεργοβόρες συσκευές μπορεί να καταναλώνουν 2 ή 3 φορές περισσότερο ρεύμα από ό,τι, για παράδειγμα, οι νέες συσκευές ενεργειακής κλάσης Α.Η μείωση των εξόδων του σπιτιού με την αντικατάσταση των συσκευών που ανακυκλώνονται, από άλλες χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

Στην ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ μπορεί κανείς να ανακυκλώσει:

Με τον ειδικό κάδο ανακύκλωσης συσκευών που βρίσκεται στα καταστήματα, στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να ανακυκλώσουν οποιαδήποτε συσκευή χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια αγορά.

Με την αγορά νέας συσκευής προς αντικατάσταση κάποιας παλαιάς και ενεργοβόρας, καθώς την ίδια ημέρα που πραγματοποιείται η παράδοση κατ' οίκον, οι άνθρωποι της εταιρείας μαζεύουν δωρεάν την παλιά συσκευή και την ανακυκλώνουν.

Με κατ' οίκον παραλαβή μεγάλων συσκευών και με ένα πολύ χαμηλό κόστος, χωρίς να απαιτείται αγορά καινούργιου προϊόντος.

Πολύ συχνά δίνονται επιπλέον κίνητρα από την ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ για την αντικατάσταση συσκευών, με στόχο την ενθάρρυνση των καταναλωτών που επιθυμούν να ανακυκλώσουν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey