Πρακτικές συμβουλές για μελλοντικούς κηπουρούς

09/04/2014 - 19:09

Σημείο των καιρών κρίσης, η επιστροφή στη «φύση», δυστυχώς όχι κυρίως για περιβαλλοντικούς-ψυχαγωγικούς σκοπούς, αλλά από βιολογική ανάγκη.

Σημείο των καιρών κρίσης, η επιστροφή στη «φύση», δυστυχώς όχι κυρίως για περιβαλλοντικούς-ψυχαγωγικούς σκοπούς, αλλά από βιολογική ανάγκη.

Η καλλιέργεια της όποιας γης μας έχει γίνει –και όντως είναι– βασικό μέσο αντιμετώπισής της. Το κατάστημα «Καλλιέργεια» στο 4ο χλμ. Μυτιλήνης - Θερμής, στην παραλιακή Παναγιούδας, είναι δίπλα σας για να σας προσφέρει άνθη, σπορόφυτα, δέντρα, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, εργαλεία Makita, Dolmar, Black & Decker, αλλά και συμβουλές, όπως π.χ.:

- Φυτέψτε τις ντομάτες σας έως τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, για να αποφύγετε τη «φυλλοξήρα» μέσα στο καλοκαίρι.

- Αν στο μέρος όπου κατοικείτε, δεν ευδοκιμούν καθόλου οι λεμονιές, μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή με φύτευση λάιμ (λιμεττίας ή μοσχολεμονιάς).

- Προτιμήστε αντί για τα χημικά εντομοκτόνα τύπου «decis», τα αντίστοιχα βιολογικά, εξίσου αποτελεσματικά, τύπου «decis», που θα βρείτε στο κατάστημά μας.

- Φυτέψτε κουμ-κουάτ στον κήπο σας: Εκτός από ωραίο λικέρ και γλυκό του κουταλιού, ως νωπά είναι εξαιρετικά συνοδευτικά με το ουίσκι σας.

- Φυτέψτε μπρόκολο και συνοδέψτε τα ψημένα στα κάρβουνα κρέατά σας, διότι διαλύει τις ετεροκυκλικές αμίνες που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο των κρεάτων και είναι ύποπτες για καρκινογένεση.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για άλλα γενικότερης φύσης προϊόντα μας, όπως ζωοτροφές, χαρτικά, απορρυπαντικά, κάρβουνα κ.λπ., σας περιμένουμε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προτίμησή σας!...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey