Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις κουρτίνες

09/04/2014 - 17:45

Οι ψηλές κουρτίνες γενικά κολακεύουν και ψηλώνουν έναν χώρο. Ταιριάζουν επίσης σε ψηλά και στενά ανοίγματα.

Οι ψηλές κουρτίνες γενικά κολακεύουν και ψηλώνουν έναν χώρο. Ταιριάζουν επίσης σε ψηλά και στενά ανοίγματα.

Αν ο χώρος σου είναι χαμηλοτάβανος, πιάσε τη κουρτίνα να ξεκινά από το ταβάνι και μην κάνεις εμφανές κουρτινόξυλο αλλά τρέσα με αυτάκι για να κρύβεται ο σιδηρόδρομος.

Τα πολύ μεγάλα ανοίγματα σε πλάτος θέλουν από μόνα τους ρόμαν ή ρόλερ ή ριντό, γενικά στόρια και τέτοια. Οι μακριές κουρτίνες, που περιορίζονται σε δύο άκρες, όταν ανοίγουν, δεν τους πάνε καθόλου.

Τα παράθυρα επίσης, που από κάτω δεν έχουν πάγκο κουζίνας ή κάτι άλλο, σταμάτησε να τα ντύνεις με κοντές κουρτίνες. Βάλε ή ρόμαν, στόρια και τα λοιπά ή τις κουρτίνες μέχρι το δάπεδο και πάλι.

Γενικά βέβαια προτίμησε τα τύπου ρόμαν.Σε ένα άνοιγμα που είναι κανονικού πλάτους μπορείς να συνδυάσεις εσωτερικά στόρια ξύλινα και εξωτερικά κουρτίνες στα δύο άκρα.

Αυτό το ύφος βέβαια, με τη διπλή κουρτίνα ή τα διπλά σχέδια, πάει μόνο σε κρεβατοκάμαρες ή δωμάτια γραφείου στο σπίτι.

Υπολόγισε επίσης πως, αν έχεις ανοιγόμενο κούφωμα, το ρόμαν ή το στόρι πρέπει να ανεβαίνει πάνω από το ύψος της πόρτας για να μπορεί να ανοίγει.

Οι μεγάλες, λιτές και μονοκόμματες κουρτίνες πάντα μεγαλώνουν και δίνουν αέρα στον χώρο. Επίσης, δεν είναι υποχρεωτικό όλες οι κουρτίνες σε έναν χώρο να είναι ίδιες. Ένα παράθυρο μπορεί να πάρει κάτι διαφορετικό, αν σου ταιριάζει.Για να ψηλώσεις ένα κούφωμα βάλε το κουρτινόξυλο 35 – 40 εκ. πιο ψηλά από το κούφωμα.

Για να φαρδύνεις ένα άνοιγμα μεγάλωσε το κουρτινόξυλο 25-30 εκ. εκατέρωθεν του ανοίγματος. Φέρνει πιο πολύ φως και δείχνει πιο φαρδύ το άνοιγμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey