Δίπλα στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα;

Γραφείο στο σπίτι

09/04/2014 - 17:09

Είναι της μόδας, το κάνουν αρκετοί φίλοι μας, επισκεπτόμαστε πολλούς που το κάνουν. Γραφείο στο σπίτι. Όχι το παραδοσιακό γραφείο που αποτελεί έναν χώρο μόνο δικό μας για να σερφάρουμε ατελείωτα στο ίντερνετ, να διαβάζουμε ή να κάνουμε εργασίες στον υπολογιστή.

Είναι της μόδας, το κάνουν αρκετοί φίλοι μας, επισκεπτόμαστε πολλούς που το κάνουν. Γραφείο στο σπίτι. Όχι το παραδοσιακό γραφείο που αποτελεί έναν χώρο μόνο δικό μας για να σερφάρουμε ατελείωτα στο ίντερνετ, να διαβάζουμε ή να κάνουμε εργασίες στον υπολογιστή.

Ο λόγος γίνεται για το γραφείο που ανοίγουν αρκετοί μέσα στο σπίτι τους, ακολουθώντας κάθε νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να γλιτώσουν ένα ενοίκιο αλλά και τους διπλούς λογαριασμούς τηλεφώνου, ρεύματος και πετρελαίου. Δεν έχει βρεθεί ακόμα η ορολογία που μπορεί να αποδώσει αυτήν τη νέα τάση που παρατηρείται στους επαγγελματίες. Σίγουρα όμως έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, ενίοτε ως διέξοδο στην ανεργία αλλά και εν πολλοίς την εργένικη ζωή. Πιο εύκολα το κάνει κάποιος άγαμος παρά κάποιος οικογενειάρχης.

Τα υπέρ του να ανοίξει κάποιος γραφείο στο σπίτι του είναι ολοφάνερα και έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση χρημάτων, διαδικασία που αποτελεί ζητούμενο για όλους. Το μεγάλο κατά όμως σχετίζεται με τη δυσκολία διαχωρισμού της επαγγελματικής από την ιδιωτική ζωή. Πόσο εύκολα μετά από ένα επαγγελματικό ραντεβού, ειδικά αν είσαι ψυχολόγος ή γιατρός, μπορείς να πας στο διπλανό δωμάτιο, ενίοτε και το ίδιο, και να υποδεχτείς την… παλιοπαρέα σου.

Ή από την άλλη, πόσο εύκολο είναι να είσαι με τους φίλους σου και να χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας (του σπιτιού σου) με ένα σοβαρό και επείγον περιστατικό; Γιατί άλλο είναι να σου χαλάσει το απόγευμα ένα τηλεφώνημα για κάτι έκτακτο που θα σε αναγκάσει να μεταβείς στη δουλειά κι άλλο να σου χαλάσει η βραδιά, αφού θα πρέπει να διώξεις τους προσκεκλημένους σου ή, αν είσαι μόνος ή μόνη, να ξεχάσεις τη βραδιά που θα έκανες κάτι άλλο, αράζοντας στον καναπέ του σπιτιού σου.

Μεγάλα τα διλήμματα κι ας μη φαίνονται προβλήματα. Κι αυτό γιατί μπροστά στην οικονομική κρίση η αναγκαιότητα εξοικονόμησης χρημάτων μπαίνει πρώτη σε προτεραιότητα. Η καθημερινότητα όμως είναι κι αυτή πολύ σημαντική. Γι’ αυτό όσοι και όσες προτιμήσουν την εν λόγω λύση θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, προκειμένου ο χώρος να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο την αυτονομία του, αν γίνεται και ξεχωριστή είσοδο. Καλό είναι δηλαδή ο οικοδεσπότης και επαγγελματίας να μη βρίσκεται σε μόνιμη σύγχυση των ιδιοτήτων και ταυτοτήτων του. Επίσης, το γραφείο στο σπίτι πρέπει να είναι απόλυτα οργανωμένο, καθώς αφενός θα το επισκέπτονται πελάτες και αφετέρου πρέπει η εργασία να πραγματοποιείται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Οδηγίες

Τα τέσσερα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο στήσιμο του home office:

1. Φροντίστε οι αποθηκευτικοί χώροι να είναι αρκετοί και σωστά οργανωμένοι, έτσι ώστε να μη γεμίσετε χαρτιά και φακέλους.

2. Μην αμελήσετε το συμμάζεμα των διαφόρων καλωδίων, γιατί το αισθητικό αποτέλεσμα, παρόλο τις προσπάθειές σας, μπορεί να είναι τουλάχιστον απογοητευτικό.

3. Μην ξεχνάτε τη σημασία του σωστού φωτισμού. Φροντίστε για την αποτελεσματικότητα και τη συγκέντρωσή σας με ένα πολύ καλό φωτιστικό. Ακόμη καλύτερα, τοποθετήστε το γραφείο κοντά σε ένα παράθυρο.

4. Αφού αναζητήσετε τον ιδανικό χώρο τοποθέτησης του γραφείου σας, φροντίστε να είναι γραφείο και όχι μέρος… της τραπεζαρίας!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey