Άλλαξε τη διακόσμηση του σπιτιού σου σε 5 βήματα

Οικονομικά, οικολογικά και πρωτότυπα

09/04/2014 - 16:03

Το παιδικό κρεβατάκι του μικρού σας πλέον δεν το χωράει και χρειάζεται χώρο για να ζωγραφίζει και να παίζει.

Το παιδικό κρεβατάκι του μικρού σας πλέον δεν το χωράει και χρειάζεται χώρο για να ζωγραφίζει και να παίζει.

Αφαιρώντας το μπροστινό κάγκελο του κρεβατιού και βάφοντας με ειδικό χρώμα, που μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε μαυροπίνακα, χαρίστε στο παιδί σας το πρώτο του γραφείο και ατελιέ δημιουργικής απασχόλησης. Αν θέλετε να αλλάξετε γενικότερα το νέο του γραφείο, βάψτε το με χρώμα οικολογικής μπόγιας σε ένα φωτεινό και χαρούμενο χρώμα.

Το παλιό κομοδίνο ή η μικρή συρταριέρα, που έχει φθαρεί πολύ και προορίζεται για την ανακύκλωση, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια ωραιότατη ζαρντινιέρα για τα φυτά σας. Βάφοντας την σε ένα μοντέρνο χρώμα ή ένα κλασικό λευκό, βάζοντας χώμα καλής ποιότητας σε κάθε συρτάρι και μεταφυτεύοντας τα αγαπημένα σας λουλούδια.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως τον οικιακό σας μικρό λαχανόκηπο με αρωματικά φυτά που χρησιμοποιείτε καθημερινά π.χ. μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο κ.λπ.Φτιάξτε ένα οικογενειακό φωτόδεντρο αγαπημένων συγγενικών προσώπων αλλά και φίλων στον τοίχο του σπιτιού, στον οποίο ποτέ δεν ξέρατε ποιον πίνακα να κρεμάσετε και τι του ταιριάζει. Χρησιμοποιήστε κορνίζες διαφορετικών διαστάσεων, χρωμάτων και υλικών και κρεμάστε τες, συνθέτοντας ένα όμορφο κολάζ.

Θα είναι το μέρος που θα κερδίσει τις ματιές και τις ευαισθησίες της οικογένειας και θα ανανεώσει τον χώρο σας ουσιαστικά.

Αν θέλετε να πετύχετε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, βάψτε τον τοίχο 2-3 τόνους πιο σκούρο από ότι είναι βαμμένοι οι υπόλοιποι τοίχοι του σπιτιού.

Ο μάστορας του σπιτιού μπορεί να έχει ταχτοποιημένα όλα τα εργαλεία του και όλα τα μικροπράγματα των επισκευών του σπιτιού σε ένα εύχρηστο έπιπλο. Μια σκαλιέρα με τρία επίπεδα από κόντρα πλακέ και προσαρτημένες παλιές φόρμες από γλυκά μπορούν να βάλουν οριστικό νοικοκυριό στο χάος των συρταριών με τα εκατοντάδες σκόρπια αντικείμενα επισκευών.

Μια παλιά ντουλάπα μπορεί να μεταμορφωθεί σε πλήρες εξοπλισμένο γραφείο με τρεις απλές κινήσεις. Τρίψιμο με γυαλόχαρτο ειδικού τύπου, μπογιά για ξύλο, οικολογική κατά προτίμηση, και τρυπάνι για να δημιουργήσουμε τρύπες για τα διάφορα καλώδια. Το αποτέλεσμα θα σας λύσει τα χέρια, αφού θα σας εξοικονομήσει χώρο και θα αποτρέψει τα παιδιά να μπλέκονται με επικίνδυνα καλώδια και πρίζες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey