Με στόχο την ανάδειξη του εσωτερικού σας χώρου

Αρχιτεκτονικό γραφείο «archontaki»

14/11/2013 - 15:40

Δύο χρόνια λειτουργίας κλείνει το αρχιτεκτονικό γραφείο της Κατερίνας Αρχοντάκη, η οποία έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου.

Δύο χρόνια λειτουργίας κλείνει το αρχιτεκτονικό γραφείο της Κατερίνας Αρχοντάκη, η οποία έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου.

Είναι ένα νέο δημιουργικό γραφείο, που δραστηριοποιείται στη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή έργων διαφορετικής κλίμακας και χρήσεων (κατοικία, επαγγελματικοί χώροι, καταστήματα). Εστιάζει στο εξωτερικό αρχιτεκτονικό κέλυφος αλλά και στην εσωτερική μορφή, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη σχεδιαστική προσέγγιση, που ξεκινά από την αρχική ιδέα και καταλήγει στην αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή, μέχρι τις πλήρεις και ολοκληρωμένες εσωτερικές διαρρυθμίσεις χώρων και το σχεδιασμό ειδικών κατασκευών-επίπλων.

Η σχεδιαστική προσέγγιση έρχεται μέσα από τον ενεργό διάλογο με τον πελάτη, σεβόμενη τις ανάγκες και επιθυμίες του, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα, την καθαρότητα των μορφών, τις ιδιαιτερότητες του κάθε έργου και τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στο design. Η σημασία της έννοιας «il gusto» (το γούστο) εκφράζει το βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας του γραφείου «archontaki».

To αρχιτεκτονικό γραφείο βρίσκεται στη Μυτιλήνη, στο δεξιό λιμενοβραχίονα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 22510 54949 και στο 6936-809954.



Οι σπουδές…
Η Κατερίνα Αρχοντάκη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τα φοιτητικά της χρόνια ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Αμερική διευρύνοντας τις γνώσεις και αποκτώντας ερεθίσματα για την Αρχιτεκτονική. Μετά την αποφοίτησή της και την εργασία σε μελετητικά γραφεία, μετακόμισε στο Μιλάνο, όπου εστίασε το ενδιαφέρον της στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, με μεταπτυχιακές σπουδές (master in Interior Design) στο Scuola Politecnica di Design.

Η πρακτική της εξάσκηση της έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί στην εταιρεία Lombardini22, όπου παρέμεινε αποκομίζοντας ευρεία επαγγελματική εμπειρία, μελετώντας έργα διαφορετικής κλίμακας, εσωτερικού σχεδιασμού, αναψυχής-εστίασης και retail design.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον τόπο καταγωγής της, δημιουργείται το γραφείο «archontaki» τον Απρίλιο του 2011, ως συνέχεια όλης αυτής της πορείας για την έκφραση μιας προσωπικής ταυτότητας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey