Τα πάντα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σας

«Ενεργοδομή Παναγόπουλος», μια για πάντα…

10/10/2013 - 15:31

Στην «Ενεργοδομή Παναγόπουλος» θα συναντήστε μία ομάδα μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων, που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των ενεργειακών επιθεωρητών έχοντας ήδη σημαντική εμπειρία.

Στην «Ενεργοδομή Παναγόπουλος» θα συναντήστε μία ομάδα μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων, που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των ενεργειακών επιθεωρητών έχοντας ήδη σημαντική εμπειρία. Η συγκεκριμένη ομάδα θα αναλαμβάνει εκτός από την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης του ακινήτου σας, όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται, τόσο για τη σύνταξη ενός συμβολαίου, όσο και για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων, για κάθε αγοραπωλησία ακινήτου από τις 09/01/2011 είναι απαραίτητη η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), ένα πιστοποιητικό το οποίο κατατάσσει το κτήριο σε μία από τις εννέα κλάσεις ενεργειακής κατανάλωσης, κατάταξη η οποία αντανακλά την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται κατά τη χρήση του κτηρίου. Επίσης η έκδοση ΠΕΑ είναι απαραίτητη για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».
 
Διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης
Για την έκδοση του ΠΕΑ απαιτείται αυτοψία από ενεργειακό επιθεωρητή εγγεγραμμένο στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών τού ΥΠΕΚΑ, αφού ο ιδιοκτήτης του χώρου ή διαχειριστής του κτηρίου τού αναθέσει την επιθεώρηση και του δώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες και έγγραφα.

Ο επιθεωρητής ελέγχει οπτικά, αλλά και με μηχανικά μέσα, την επάρκεια και ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του κτηρίου. Για τη διενέργεια της επιθεώρησης, είναι απαραίτητες οι αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, ή ελλείψει αυτών η αποτύπωση του κτηρίου.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων τα οποία συλλέχτηκαν κατά την επιθεώρηση, υπολογίζεται η ενεργειακή κατανάλωση του χώρου και εκδίδεται το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, το οποίο παραδίδεται στον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή του κτηρίου.



Τα πάντα στην «Ενεργοδομή»
Οι ενεργειακοί επιθεωρητές της «Ενεργοδομής» έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε κάθε ιδιοκτησία κατά την έκδοση του ΠΕΑ, χάρη στην εξειδικευμένη υπηρεσία της θερμογράφησης.

Εκτός από την έκδοση του ΠΕΑ, συστήνουν τους τρόπους με τους οποίους εξασφαλίζεται σε ένα ακίνητο η εξοικονόμηση ενέργειας, είτε με αντλίες θερμότητας, είτε με ηλιακούς θερμοσίφωνες και ηλιακά συστήματα, είτε με εξωτερική θερμομόνωση, είτε με συνθετικά κουφώματα, είτε με συστήματα αυτόνομης θέρμανσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο γραφείο διαθέτει όλη την γκάμα των παραπάνω προϊόντων που απαιτούνται για να μειωθούν σε ένα σπίτι οι απώλειες ενέργειας και κατά συνέπεια τα έξοδα ψύξης/θέρμανσης.

Στόχος της ομάδας αυτής, όπως εξηγεί ο μηχανολόγος μηχανικός Βασίλης Παναγόπουλος, είναι η συνεχής ανανέωση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, για να παρέχονται αξιόπιστες και πρωτοπόρες λύσεις στους καταναλωτές.

Στους μηχανικούς της «Ενεργοδομής» μπορείτε να απευθυνθείτε, μεταξύ άλλων, για οικοδομικές μελέτες, ηλεκτρολογικές μελέτες, τοπογραφικά, ενεργειακές μελέτες και επιθεωρήσεις, θερμογραφικούς ελέγχους, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προϊόντα νανοτεχνολογίας, συστήματα επεξεργασίας νερού.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22510 48957 και 22510 22931 ή να βρίσκουν τους μηχανικούς της «Ενεργοδομής» στη διεύθυνση Πενθίλης 13 και Αεροπόρου Γιανναρέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey