«Syllabus Creative Learning Centre»

Νέο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Μυτιλήνη

12/09/2013 - 15:13

To «Syllabus Creative Learning Centre» είναι το νέο κέντρο ξένων γλωσσών που λειτουργεί από τις 2 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, στη Μητροπόλεως 25.

To «Syllabus Creative Learning Centre» είναι το νέο κέντρο ξένων γλωσσών που λειτουργεί από τις 2 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, στη Μητροπόλεως 25.

Το «Syllabus» ξεκινά με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας με στόχο να ενσωματώσει σταδιακά στο πρόγραμμά του μετά τα Χριστούγεννα και έως την επόμενη σχολική χρονιά την τουρκική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα.

Οι ιδιοκτήτριες του κέντρου ξένων γλωσσών, Βάσω Δημολιού και Ελένη Κωνσταντέλλη, μας είπαν: «Στο Syllabus oι μέθοδοι διδασκαλίας και η προσέγγιση που έχουμε επιλέξει, απαιτούν τον εξοπλισμό του φροντιστηρίου μας με πολλαπλής μορφής διδακτικά εργαλεία, τα οποία δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Η ευκολότερη πρόσβασή μας σε οτιδήποτε σχετίζεται με την αγγλική γλώσσα είναι και ο βασικότερος λόγος που ξεκινάμε μόνο με αυτήν. Φυσικά, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, η καλή γνώση, προπάντων της αγγλικής, είναι απαραίτητο εφόδιο στην παγκόσμια πλέον αγορά εργασίας.»

Tο «Syllabus», όπως είπαν οι ιδιοκτήτριές του, δεν αποσκοπεί στο να διδάξει απλά αγγλικά ή μια ξένη γλώσσα. Φιλοδοξεί να την κάνει βίωμα ζωής μέσα από το παιχνίδι και τις τέχνες, ώστε ακόμα και όταν ο μαθητής τελειώνει τα χρόνια φοίτησής του, να εξακολουθεί να θέλει να βρίσκεται σε επαφή με την ξένη γλώσσα και έτσι να μην την ξεχνάει.



Ολιγομελή τμήματα...
Τα τμήματα αποτελούνται αυστηρά από πέντε άτομα, ώστε η εποπτεία να είναι ατομική. Έτσι το παιδί κάνει ουσιαστικά ιδιαίτερο μάθημα σε τιμές φροντιστηρίου. Οι τιμές των μαθημάτων, οι εκπτώσεις σε αδέλφια, τα επίπεδα διδαχής, οι βαθμοί γλωσσικής επάρκειας που προσφέρονται, είναι παρόμοια με όλα τα κέντρα ξένων γλωσσών σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση…
Οι ιδιοκτήτριές του, Βάσω Δημολιού και Ελένη Κωνσταντέλλη, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν, όπως μας είπαν, μια εναλλακτική πρόταση στον τρόπο διδασκαλίας και εκμάθησης της ξένης γλώσσας. Στόχος τους, πέρα από τη μετάδοση και εμπέδωση του λόγου - προφορικού και γραπτού - της ξένης γλώσσας, είναι η εισαγωγή του μαθητή/μαθήτριας σε ένα χώρο που εμπνέει όρεξη για μάθηση. Αυτό ξεκινάει ήδη από τον τρόπο που επέλεξαν να διαμορφώσουν τις αίθουσες αυτού του κέντρου ξένων γλωσσών, αλλά και στο εναλλακτικό διδακτικό υλικό που πλαισιώνει τα τυπικά βιβλία διδασκαλίας.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες των καιρών και την οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση που η κρίση έχει επιφέρει στην ελληνική οικογένεια, θεωρούν ότι τώρα είναι η ιδανική συγκυρία για να ανατραπούν τα εκπαιδευτικά στερεότυπα που επικρατούν εδώ και δεκαετίες στη χώρα, και να καθιερωθεί μια νέα παιδαγωγική αντίληψη. Αντίληψη που αποσυνδέει τη μάθηση και τη διδασκαλία από την πλήξη και την παπαγαλία. Η εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας πρέπει, σύμφωνα με τις κ.κ., Κωνσταντέλλη και Δημολιού, να είναι εκτός των άλλων μια βουτιά σε έναν άλλο πολιτισμό. Ένας τρόπος να δούμε τον κόσμο από μια άλλη οπτική γωνία από αυτήν που έχουμε γνωρίσει μέσω της δικής μας γλώσσας, και άρα του δικού μας πολιτισμού.

Oι σπουδές της κ. Κωνσταντέλλη στην Αγγλία, στην Επικοινωνία και στη Γλώσσα και ταυτόχρονα οι Κοινωνιολογικές Σπουδές της κ. Δημολιού παρέχουν τη δυνατότητα για ιδιαίτερη φροντίδα για το παιδί με εκφραστικές ή μαθησιακές δυσκολίες. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης και διδασκαλίας της άλλης γλώσσας είναι που, όπως υποστηρίζουν, δίνει στο δικό τους σχολείο τον ξεχωριστό του χαρακτήρα και το κάνει ένα σχολείο εναλλακτικής και δημιουργικής εκμάθησης των ξένων γλωσσών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6947-872147.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey