KAS Group Σωτηράκης

Ο νέος λέβητας Thermo-Kas ΜΚΚ-SD

29/08/2013 - 15:32

Συνεχίζει δυναμικά στο χώρο κατασκευής λεβήτων βιομάζας, η εταιρεία «ΚΑS Group Σωτηράκης», με το νέο αυτόματο λέβητα Thermo-Kas ΜΚΚ-SD με διπλό κοχλία. Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει λέβητες, οι οποίοι διατίθενται σε ποσοστό 70% στην αγορά του νησιού και σε 30% στην υπόλοιπη χώρα.

Συνεχίζει δυναμικά στο χώρο κατασκευής λεβήτων βιομάζας, η εταιρεία «ΚΑS Group Σωτηράκης», με το νέο αυτόματο λέβητα Thermo-Kas ΜΚΚ-SD με διπλό κοχλία. Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει λέβητες, οι οποίοι διατίθενται σε ποσοστό 70% στην αγορά του νησιού και σε 30% στην υπόλοιπη χώρα.

Οι λέβητες που κατασκευάζονται, μπορούν, ανάλογα με την ισχύ τους (18.000 έως 1 εκατομμύριο θερμίδες), να καλύψουν τις ανάγκες κάθε χώρου όση έκταση και αν έχει αυτός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με τη χρήση λέβητα, η απόσβεση γίνεται από τον πρώτο κιόλας χρόνο, χάρη στην οικονομία καυσίμου. Κάποια μέρη του λέβητα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Γέρα Λέσβου, όπου ολοκληρώνεται και το μοντάρισμα του.

Με κάθε στερεό καύσιμο
Ο λέβητας με διπλό κοχλία MKK/SD, είναι ο πλέον κατάλληλος για την καύση οποιουδήποτε pellet χωρίς το φόβο επιστροφής της φλόγας στο σιλό, με όλα τα άσχημα επακόλουθα. Λειτουργεί δε, με κάθε είδους στερεά καύσιμα, όπως άνθρακα, πυρηνόξυλο, κέλυφος καρπών, ξύλο και pellet. Ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με ελληνικό μενού και ο δεύτερος θερμοστάτης, για λόγους ασφαλείας, εξασφαλίζουν την άριστη λειτουργία του λέβητα και τον προστατεύει, όπως και την εγκατάσταση, από τυχόν υπερθέρμανση. Ο εργονομικός του σχεδιασμός επιτρέπει την εύκολη φόρτωση του καυσίμου και του καθαρισμού της τέφρας. Ο λέβητας σβήνει όταν το καύσιμο εξαντληθεί εντελώς και η θερμοκρασία στο σύστημα είναι χαμηλότερη από 25° C, συνεπώς εμποδίζεται η περιττή λειτουργία του ανεμιστήρα, του κοχλία και του κυκλοφορητή, ενώ παράλληλα ηχητικό σήμα σάς ενημερώνει.

Ωστόσο η εταιρεία δεν περιορίζεται στην κατασκευή λεβήτων αλλά και ρολών αλουμινίου «Rolkas» που διατίθενται σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της «Aluminko» και «Alousystem». Ακόμη πωλούνται γεωργικά μηχανήματα της «Stihl», ενώ η εταιρεία ασχολείται και με την εμπορία σιδήρου.

Η ιστορία...
Η εταιρία «Σωτηράκης - ΚΑΣ» ιδρύθηκε το 1970 από τον πατέρα Αθανάσιο Σωτηράκη. Εκπαιδευμένος δίπλα σε αξιόλογο τεχνίτη υδραυλικό - σιδηρουργό, έμαθε καλά την τέχνη του σιδηρουργού και υδραυλικού. Αφού δούλεψε αρκετά χρόνια δίπλα στο μάστορά του, τα τελευταία μάλιστα ως συνέταιρος, το 1975 άνοιξε τη δική του επιχείρηση σε ιδιόκτητο κατάστημα. Με τα χρόνια από άριστος τεχνίτης εξελίχθηκε και σε άριστο έμπορο σιδηρικών και υδραυλικών εξαρτημάτων.

Το 1990 μπήκε στην επιχείρηση ο μεγάλος γιος Κώστας Σωτηράκης και η εταιρία άρχισε να εξαπλώνεται σε έκταση. Αργότερα το 1993, ο Κυριάκος Σωτήρακης, ο δεύτερος γιος του, προστέθηκε στην ομάδα και η εταιρία άρχισε να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο.

Τα αντικείμενα με τα οποία ασχολούνται τα δυο αδέλφια, είναι η εμπορία αλουμινίου και σιδήρου, οι μεταλλικές κατασκευές, το εμπόριο υδραυλικών εργαλείων για τον ερασιτέχνη αλλά και τον επαγγελματία, καθώς και το εμπόριο γεωργικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. Στο τέλος της χιλιετίας γίνονται και αντιπρόσωποι της εταιρίας «Stihl». Το 2000, η εταιρία εξαπλώνεται στο χώρο της θέρμανσης με έκθεση 80 τετραγωνικών μέτρων και συνεργασία με τους πιο γνωστούς οίκους του χώρου. Τότε μπαίνουν στην επιχείρηση και οι σύζυγοί τους. Μετά το 2002, η εταιρία αποκτά καινούργιες εγκαταστάσεις σε ένα σύγχρονο κτήριο 600 τετραγωνικών στο οποίο εκτός από εμπόριο αλουμινίου και σιδήρου καθώς και τμήμα μεταλλικών κατασκευών, δημιουργείται νέο τμήμα ηλεκτροστατικής βαφής μετάλλων. Σήμερα η εταιρεία στεγάζεται σε υποδομή 1.600 τετραγωνικών μέτρων.

Οι αδελφοί Σωτηράκη όμως, δεν σταματούν να επεκτείνονται. Το 2007 ιδρύουν σύγχρονη μονάδα κατασκευής ρολού, γκαραζόπορτας και σήτας τα οποία διοχετεύουν εκτός από την τοπική αγορά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Συνεχίζοντας τα σταθερά ανοδικά βήματα, που τους έχουν φέρει μέχρι εδώ, έστρεψαν το βλέμμα προς το εξωτερικό, όπου σχεδιάζουν, κατασκευάζουν μέχρι ένα στάδιο, και εισάγουν λέβητες στερεών καυσίμων. Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα που εισάγουν, βρίσκονται σε δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 22510 84580, 22510 84400, 22510 82497, 6979-226750, στο fax: 22510 84581 ή δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την επιχείρηση που βρίσκεται στον Παπάδο Γέρας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey