Το «Αβέρωφ» διατηρεί την ποιότητα και ανανεώνει το μενού του

Με ιστορία στη γεύση

07/02/2013 - 15:21

Ανανεώνονται τα πιάτα του πιο παλιού εστιατορίου της πόλης, του «Αβέρωφ», με τους ιδιοκτήτες του να δηλώνουν ότι εμπλουτίζουν την κλασσική ελληνική κουζίνα και με άλλες γεύσεις σπιτικές, που ανταποκρίνονται στις νέες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και των Μυτιληνιών ειδικότερα.

Ανανεώνονται τα πιάτα του πιο παλιού εστιατορίου της πόλης, του «Αβέρωφ», με τους ιδιοκτήτες του να δηλώνουν ότι εμπλουτίζουν την κλασσική ελληνική κουζίνα και με άλλες γεύσεις σπιτικές, που ανταποκρίνονται στις νέες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και των Μυτιληνιών ειδικότερα.

Με το μενού να ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και να προσαρμόζεται στις γεύσεις που επιβάλλει η κάθε εποχή, το «Αβέρωφ» περιμένει τους πελάτες του για να τους προσφέρει μεταξύ άλλων ψωμί φτιαγμένο στο φούρνο της κουζίνας, χωρίς πρόσθετα και βελτιωτικά.

Σαλάτες, κρέατα της ώρας, λαδερά και μαγειρευτά είναι μερικά από τα φαγητά που βρίσκονται μέσα στις κατσαρόλες και στα ταψιά του μάγειρα. Τα γεμιστά, το παστίτσιο, ο μουσακάς, η σπανακόπιτα, η κρεμμυδόπιτα, το σφουγγάτο, τα ρεβύθια τα παντρεμένα αποτελούν ένα μικρό δείγμα των όσων μπορεί κάποιος να κάτσει να φάει ή ακόμη και να παραγγείλει τηλεφωνικώς στο 22510 22180. Σημειώνεται ότι το μαγαζί παραμένει ανοιχτό όλες της ημέρες τις εβδομάδας, πλην της Κυριακής, από το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οι τιμές
Έκπτωση 10% γίνεται σε φοιτητές και στρατιωτικούς, ενώ οι τιμές είναι αρκετά φιλικές, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος. Λόγω της κρίσης, επιλέγονται φθηνά, αλλά ταυτόχρονα ποιοτικά προϊόντα. Απόδειξη για το τελευταίο αποτελεί το γεγονός ότι οι αδελφοί Κακάμπουρα, ιδιοκτήτες της επιχείρησης, τρώνε καθημερινά στο μαγαζί τους. Στόχος είναι το κόστος των πιάτων του καταστήματος να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο για τον πελάτη.

Παράλληλα, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, είναι βασισμένες αν όχι στην ντόπια, τουλάχιστον στην ελληνική παραγωγή, στο πλαίσιο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και μετακύλησης του κέρδους στην αγορά του νησιού.


Η ιστορία

Το εστιατόριο «Αβέρωφ» στεγάζεται σε ένα κτήριο στο κέντρο της Μυτιλήνης, με τις πόρτες του να είναι ανοιχτές τόσο από τη μεριά της προκυμαίας όσο και από εκείνη της Ερμού. Η αναβάθμιση του εσωτερικού του δεν έχει στερήσει τίποτα από τη μεγαλοπρέπεια των χρόνων που ακολούθησαν της απελευθέρωσης του νησιού. Εμπνευσμένος από το θωρηκτό «Αβέρωφ», απελευθερωτή του νησιού, ο Χαράλαμπος Καβαλίκας «βάφτισε» το εστιατόριό του το 1925 και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Τρεις γενιές πέρασαν μέσα από αυτό το εστιατόριο, έχοντας πάντα ένα σκοπό, τη γαστρονομική ικανοποίηση των πελατών τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey