Συνδυασμός γεύσεων και οικονομίας

«Πάρκο (το)», στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης

03/01/2013 - 15:08

Μείωση τιμών κατά 20% έγινε τον Νοέμβριο του 2012 σε όλα τα προϊόντα του καφε-μπαρ «Πάρκο (το)», με στόχο την προσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής στις ανάγκες της εποχής, χωρίς όμως καμμία μεταβολή ως προς την ποιότητα των προϊόντων, που είναι όλα χειροποίητα και τα οποία μπορεί να παραγγείλει κάποιους από τους καταλόγους του.

Μείωση τιμών κατά 20% έγινε τον Νοέμβριο του 2012 σε όλα τα προϊόντα του καφε-μπαρ «Πάρκο (το)», με στόχο την προσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής στις ανάγκες της εποχής, χωρίς όμως καμμία μεταβολή ως προς την ποιότητα των προϊόντων, που είναι όλα χειροποίητα και τα οποία μπορεί να παραγγείλει κάποιους από τους καταλόγους του.

Τα πιάτα είναι προσαρμοσμένα στις γεύσεις που επιβάλλει κάθε περίοδος του έτους, γι’ αυτόν το λόγο και το μενού ανανεώνεται συνεχώς. Αυτό το διάστημα πρωταγωνιστούν η μους πορτοκαλιού φτιαγμένη με βασικά υλικά το πορτοκάλι και την καραμέλα, ενώ όσον αφορά στα κυρίως πιάτα, τη σκυτάλη έχουν πάρει τώρα τις γιορτές το ψαρονέφρι με ροζ πιπέρι, το μεσογειακό κοτόπουλο και το κινέζικο κοτόπουλο.

Cheesecake με φρούτα του δάσους

Το «Πάρκο (το)» μπορεί να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο του πιο απαιτητικού πελάτη, καθώς εδώ μπορεί να δοκιμάσει κανείς τις πατροπαράδοτες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας, αλλά και τις γλυκόξινες ανατολίτικες συνταγές που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στο τραπέζι του Έλληνα. Γλυκά και φαγητά φτιάχνονται μέσα στην κουζίνα του ανανεωμένου από το Νοέμβριο «Πάρκου», αφού δίνεται έμφαση στη σπιτική κουζίνα, ενώ η ιδιοκτήτριά του, Γιώτα Κατερίνη, απαγορεύει να μπει στην επιχείρησή της οτιδήποτε έτοιμο, από ζύμες και σάλτσες έως τα σιρόπια των γλυκών.

Εννέα ευρώ κοστίζει το μεσογειακό κοτόπουλο, που είναι μαγειρεμένο στο τηγάνι με ντοματίνια, φέτα και ελιές. Στην ίδια τιμή μπορεί να παραγγείλει κάποιος και το κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά, που συνοδεύεται με ρύζι.

Για τους λάτρεις του κρέατος, υπάρχει ψαρονέφρι ψημένο και τοποθετημένο πάνω σε πίτα από πατάτες, μεταξύ των οποίων μεσολαβούν σοταρισμένα μανιτάρια, με το ροζ πιπέρι να συμπληρώνει τις μυρωδιές. Πρόκειται για ένα πιάτο που κοστίζει 13 ευρώ.

Υπάρχουν και φαγητά που προσφέρονται σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, όπως είναι το σουφλέ κοτόπουλο, που μαζί με σπανάκι, τυριά και κρέμα γάλακτος έχουν ψηθεί σε οβάλ γάστρα, η οποία ανοίγει την όρεξη αναδεικνύοντας μοναδικές μυρωδιές. Με μόνο έξι ευρώ μπορεί κάποιος να δοκιμάσει αυτήν τη γαστρονομική πανδαισία γεύσεων. Στο «Πάρκο (το)» μπορεί να παραγγείλει κάποιος και χάμπουργκερ, με μπιφτέκι που φτιάχνεται εκείνη την ώρα.

Βέβαια, για όσους δεν έχουν βγει με την προοπτική να ικανοποιήσουν το αίσθημα της πείνας, αλλά απλά για να πιουν το κρασάκι τους συνοδεύοντάς το με κάτι γευστικό και οικονομικό, μπορούν να παραγγείλουν ορεκτικά σε τιμές που κυμαίνονται από τα τέσσερα έως τα εξήμισι ευρώ, ενώ εκτός από εμφιαλωμένα κρασιά μπορεί να παραγγείλει κανείς και χύμα, με 10 ευρώ το λίτρο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να κάνουμε αναφορά στα ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού, αξίας πέντε ευρώ, στο τηγανητό ρύζι παντρεμένο με λαχανικά, γαρίδες και μπέικον, που κοστίζει 6,5 ευρώ, στο ρύζι με σπαράγγια και παρμεζάνα αξίας 6,5 ευρώ. Με 4,5 ευρώ μπορεί να δοκιμάσει κάποιος χειροποίητα σπρινγκ-ρολς με φρέσκα λαχανικά, όπως και μπουρεκάκια με φέτα, μέλι και σουσάμι. Δε λείπουν και οι γεύσεις από τη γειτονική Χίο, το μαστέλο είναι ένα από το τυριά που ψήνεται στη σχάρα και προσφέρεται στους πελάτες του καταστήματος στην τιμή των τεσσάρων ευρώ.

Για εκείνους που έχουν αδυναμία στη σοκολάτα, αλλά και στη ζάχαρη γενικότερα, μπορούν γευτούν cheesecake με φρούτα εποχής και φρέσκο σιρόπι φράουλας στην τιμή των 4,5 ευρώ, μους πορτοκαλιού, τηγανητό παγωτό και πάβλοβα με τέσσερα ευρώ και μπράουνις με 4,5 ευρώ επίσης.

Το καφέ-μπαρ «Πάρκο (το)», που βρίσκεται δίπλα στη στάση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, έχει ανοιχτές τις πόρτες του εδώ και πέντε χρόνια όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ περιορισμός ηλικιών δεν υπάρχει, αφού οι υπηρεσίες που διαθέτει κάνουν την επίσκεψη σε αυτό δελεαστική από μικρούς και μεγάλους.

Το πρωί μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του ή να πάρει πρωινό, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει τυρόπιτα ή ομελέτα από τα χέρια της μαγείρισσας του μαγαζιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey