«COZY FIRE». Ενεργειακά τζάκια και ξυλόσομπες

Ζεστασιά και οικονομία στα μέτρα σας

29/11/2012 - 16:09

Μια νέα έκθεση με ενεργειακές λύσεις θέρμανσης έχει ανοίξει εδώ και τέσσερις μήνες στην αγορά της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην οδό Ξ. Καραπαναγιώτη 8, έναντι Πάρκου Καραπαναγιώτη (παρεκκλησίου Αγίου Κωνσταντίνου).

Μια νέα έκθεση με ενεργειακές λύσεις θέρμανσης έχει ανοίξει εδώ και τέσσερις μήνες στην αγορά της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην οδό Ξ. Καραπαναγιώτη 8, έναντι Πάρκου Καραπαναγιώτη (παρεκκλησίου Αγίου Κωνσταντίνου).

Οι ιδιοκτήτες της έκθεσης, Αντώνης Χριστέλης και Μιχάλης Βουνάτσος, με την πολυετή εμπειρία τους και την άριστη τεχνογνωσία μετατρέπουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως το τζάκι και τη σόμπα, σε συσκευές με υψηλά στάνταρ λειτουργικότητας, ασφάλειας, απόδοσης και σεβασμού προς το περιβάλλον. Ενεργειακές εστίες Nordpeis, ξυλόσομπες των εταιρειών Asgard, Flamingo και πολλών άλλων, κασέτες και τζακόσομπες, είναι μόνο μια μικρή αναφορά για το τι θα συναντήσετε στον εκθεσιακό χώρο, δεδομένης της μεγάλης ποικιλίας και των ανταγωνιστικών τιμών που προσφέρει.

Ενεργειακές εστίες Nordpeis
Δεκαετούς εγγύησης, αποκλειστικά σκανδιναβικής προέλευσης και τεχνογνωσίας. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Nordpeis είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες της παγωμένης Νορβηγίας, η επιτυχία της όποιας βασίζεται στο τρίπτυχο ποιότητα - αισθητική - καθαρή καύση.

Πολλά τα πλεονεκτήματα των ενεργειακών εστιών, ρωτήσαμε λοιπόν για αυτά τους ειδικούς αποκλειστικούς αντιπροσώπους για το νησί της Λέσβου Αντώνη Χριστέλη και Μιχάλη Βουνάτσο.

Ζεστασιά αγωγιμότητας ή αλλιώς η θαλπωρή της ζεστασιάς, που εξαπλώνεται σιγά - σιγά σε όλο το σπίτι σας και δημιουργείται ανάμεσα στο το θάλαμο καύσης της ένθετης εστίας και της επένδυσης. Κρύος αέρας ρουφιέται από το πάτωμα, θερμαίνεται, άγεται προς τα επάνω και βγαίνει από μία σήτα, ειδικά κατασκευασμένη. Με αυτό λοιπόν το σύστημα φυσικής κυκλοφορίας, η ζεστασιά φτάνει και στην πιο μακρινή γωνία του σπιτιού σας.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το τελευταίο αλλά και βασικότερο όλων των παραπάνω, καθώς τα ανοιχτά τζάκια ουσιαστικά δε δημιουργούν ζεστασιά: η ζεστασιά φεύγει από την καπνοδόχο. Μια ενεργειακή εστία με άψογη λειτουργία χρειάζεται 50% λιγότερες ξυλομπριγκέτες από μια εστία που δε διαθέτει καθαρή καύση, στοιχίζει τα μισά χρήματα και είναι πιο λειτουργική.

Η τοποθέτηση των περισσότερων μοντέλων γίνεται κατ’ ευθείαν στο πάτωμα, χωρίς προηγούμενη βάση. Αυτό κάνει την εγκατάσταση ενός τζακιού πολύ πιο εύκολη και οικονομική από την εγκατάσταση ενός εναλλακτικού προϊόντος. Και να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε το αξιοσημείωτο πως η τοποθέτηση γίνεται σε μια μόνο ημέρα.

Η συναρμολόγηση επένδυσης γίνεται με έτοιμα σχεδιασμένα στοιχεία που επιτρέπουν μία γρήγορη και καθαρή (εύκολη) συναρμολόγηση.

Η επένδυση του τζακιού σας τοποθετείται άβαφτη (χωρίς χρώμα). Το βάψιμο μπορεί να γίνει μία μέρα μετά τη συναρμολόγηση, χρησιμοποιώντας πάντα ακρυλικά χρώματα ή latex και με δυνατότητα τοποθέτησης επένδυσης ακόμα και ανάγλυφης-γύψινης, η οποιασδήποτε άλλης τεχνοτροπίας επιθυμείτε.

Η ποιότητα διακρίνει τα υλικά απ’ τα οποία αποτελείται, ειδικό πυρίμαχο κράμα, ελαφρομπετό, ενισχυμένο με ίνες σιδήρου (οι οποίες του δίνουν μεγάλη ανθεκτικότητα σε συστολές και διαστολές, ενώ λειτουργεί και ως θερμοσυσσωρευτικό σώμα ακτινοβολίας θερμότητας).

Η λεπτότητα του υλικού επιτρέπει λεπτές και κομψές δημιουργίες.

Οι πυροτεχνικές απαιτήσεις είναι απόλυτα δοκιμασμένες, καθώς όλες οι εστίες έχουν κατασκευαστεί με μη εύφλεκτα υλικά ανωτέρας ποιότητας.



Φιλικές προς το περιβάλλον
Καθαρή καύση παρέχουν όλες οι ενεργειακές εστίες που θα βρείτε. Αυτό σημαίνει ότι ο θάλαμος καύσης είναι εφοδιασμένος με ένα διπλό σύστημα δευτερογενούς καύσης, το οποίο μετατρέπει τα αέρια και σωματίδια που βρίσκονται στα καυσαέρια, σε θέρμανση. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, ο ερμητικά κλεισμένος θάλαμος καύσης ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από 650° C. Αυτό μας χαρίζει τη μέγιστη θερμική ισχύ εξόδου και οκτώ - δέκα ώρες αυτονομία. Με αυτό τον τρόπο το κάψιμο του ξύλου έγινε μια διαδικασία φιλική στο περιβάλλον, που θερμαίνει το σπίτι σας. Οι ενεργειακές εστίες συμμορφώνονται με τους πιο αυστηρούς κανόνες του κόσμου στις εκπομπές ρύπων.

Καθαρό τζάμι και φωτεινός θάλαμος καύσης. Όλες οι εστίες είναι εξοπλισμένες με αεροκουρτίνα για να μένει το τζάμι καθαρό. Επίσης μια σωστή και φυσιολογική καύση καίει την καπνιά από τις εσωτερικές πλευρές της εστίας και το εσωτερικό της εστίας παραμένει φωτεινό και όμορφο και μετά από συχνή χρήση.

Περιηγηθείτε στο χώρο της έκθεσης του «Cozy Fire» στην Ξ. Καραπαναγιώτη 8, καθημερινά έως Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής από τις 5 ως τις 9. Η τηλεφωνείστε στο 22510 55794 για να κλείσετε ραντεβού και τεχνικός θα σας επισκεφθεί για να πραγματοποιήσει μελέτη του χώρου σας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey