«Terra e Mare» έγινε το «Ηλιοτρόπιο» στη Σκάλα Καλλονής

Γεύσεις από «Γη και Θάλασσα»

24/05/2012 - 14:47

«Terra e Mare» είναι πλέον το όνομα του ανακαινισμένου εστιατορίου (πρώην «Ηλιοτρόπιο») στη Σκάλα Καλλονής. Ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου, Γιώργος Κατέχος, έδωσε νέα πνοή στο χώρο, παίζοντας με τα χρώματα. Το νέο όνομα του μαγαζιού, που σημαίνει «Γη και Θάλασσα», προέκυψε από τη μεγάλη ποικιλία κρεατικών και ψαρικών που θα βρείτε στο μαγαζί.

«Terra e Mare» είναι πλέον το όνομα του ανακαινισμένου εστιατορίου (πρώην «Ηλιοτρόπιο») στη Σκάλα Καλλονής. Ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου, Γιώργος Κατέχος, έδωσε νέα πνοή στο χώρο, παίζοντας με τα χρώματα. Το νέο όνομα του μαγαζιού, που σημαίνει «Γη και Θάλασσα», προέκυψε από τη μεγάλη ποικιλία κρεατικών και ψαρικών που θα βρείτε στο μαγαζί, «ό,τι βγάζει η γη και η θάλασσα», όπως μας είπε ο κ. Κατέχος.

Ο χώρος, πιο καλοκαιρινός σε λευκές και λιλά αποχρώσεις, με αέρινα υφάσματα να προσδίδουν lounge διάθεση, αποτελεί μια πολύ όμορφη επιλογή για φαγητό. Τζαζ ήχοι συνοδεύουν ευχάριστα το γεύμα σας.

Σε ό,τι αφορά στο φαγητό, στο ανανεωμένο εστιατόριο του Γιώργου Κατέχου θα απολαύσετε ελληνική, δημιουργική κουζίνα, που σε πολλές περιπτώσεις «παντρεύεται» ιδανικά με την ιταλική φινέτσα, για μοναδικά γευστικά, αλλά και αισθητικά αποτελέσματα.

Όλα τα πιάτα που θα βρείτε στο μενού, είναι εμπνευσμένα από το σεφ Γιώργο Κατέχο και παρασκευάζονται με ντόπιες και φρέσκες πρώτες ύλες, καθώς ιδιαίτερη έμφαση δε δίνεται μόνο στη γεύση και στην εμφάνιση, αλλά και στην ποιότητα.

Ξεχωρίσαμε κάποια ευφάνταστα πιάτα, όπως είναι το μιλφέιγ σολομού, ο «θησαυρός του Ποσειδώνα» (εκλεκτά ψητά ψάρια) και τα λιγκουίνι «Αμνησία» με σολομό και σπαράγγια.

Στο μενού θα βρείτε, επίσης, φιλέτο πιπεράτο, ποικιλία ψαριών όπως φαγκρί, πεσκανδρίτσα και λαβράκι, και πολλές ακόμα γεύσεις.

Φυσικά από το μαγαζί δε λείπουν και κάποιες κλασσικές ιταλικές συνταγές σε μακαρονάδες και πίτσες.

Οι σαλάτες είναι ένα ακόμα γευστικό κεφάλαιο στο μενού του μαγαζιού.



Οινικές και… γλυκές απολαύσεις
Το «Terra e Mare» διαθέτει και μια πλήρως ενημερωμένη κάβα, με περισσότερες από 70 ετικέτες κρασιών, ώστε να βρείτε το ιδανικό για να συνοδεύσετε το γεύμα σας. Ωστόσο, το κατάστημα σε καμμία περίπτωση δε σνομπάρει το ντόπιο ούζο, κι έτσι θα βρείτε πολλές ετικέτες και του ντόπιου ποτού.

Για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας, όμως, δεν μπορείτε να παραλείψετε το επιδόρπιο. Η… γλυκιά πλευρά του μαγαζιού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τιραμισού και σουφλέ σοκολάτας, με το όνομα «Λάβα» να προδιαθέτει για τη γευστική συγκίνηση που θα ακολουθήσει. Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο και μπακλαβάς δε λείπουν από τη λίστα με τα επιδόρπια.



Και catering
Στο «Terra e Mare» μπορείτε να διοργανώσετε και τη δεξίωση του γάμου σας ή της βάφτισης του παιδιού σας. Ο κ. Κατέχος θα φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο να σας εξυπηρετήσει και να ετοιμάσει για εσάς μία ονειρική δεξίωση.

Επιπλέον, το μαγαζί αναλαμβάνει και catering στο χώρο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στο 22530 23431.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey