Ανανεωμένη επέστρεψε η «Μαντζουράνα»

01/07/2012 - 05:56
Ανανεωμένη επέστρεψε η «Μαντζουράνα», το γνωστό εστιατόριο της πόλης, που βρίσκεται στο 30 της Κομνηνάκη. Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Εύα Σνάιντερ, θέλησε να ανακαινίσει το χώρο, αλλά και το μενού της «Μαντζουράνας», προσδίδοντάς τους μια πιο καλοκαιρινή διάθεση.
Ανανεωμένη επέστρεψε η «Μαντζουράνα», το γνωστό εστιατόριο της πόλης, που βρίσκεται στο 30 της Κομνηνάκη. Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Εύα Σνάιντερ, που έχει αναλάβει το χώρο και την κουζίνα του από το Φεβρουάριο του 2009, θέλησε να ανακαινίσει το χώρο, αλλά και το μενού της «Μαντζουράνας», προσδίδοντάς τους μια πιο καλοκαιρινή διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, και οπτικά αλλά και… γευστικά.

Σε ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου οι τοίχοι, δένουν πολύ αρμονικά με την πέτρα του κτηρίου και το λευκό των τραπεζιών.
Όμορφη, καλοκαιρινή διάθεση προσδίδουν στο χώρο οι πίνακες της Καίτης Δημητρίου που φιλοξενούνται εκεί, απεικονίζοντας καταπράσινα καλοκαιρινά τοπία. Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο χώρος θα λειτουργεί και ως εκθεσιακός, φιλοξενώντας ανά διαστήματα έργα διάφορων ντόπιων καλλιτεχνών.
Όσον αφορά στην ανακαίνιση, ο χώρος έγινε και πιο δροσερός, μια και διαθέτει κλιματισμό, αλλά και καλαίσθητους ανεμιστήρες κατά μήκος του ταβανιού.

Αλλαγές και στο μενού
Φυσικά, η ανανέωση δεν έγινε μόνο στο χώρο, αλλά και στο μενού, μια και η σεφ της «Μαντζουράνας», Εύα Σνάιντερ, αγαπά να προσαρμόζει τα πιάτα της στην κάθε εποχή.
Και το μενού, λοιπόν, μπορεί να χαρακτηριστεί πιο καλοκαιρινό και δροσερό. Εννέα καινούργιες σαλάτες στα γνωστά μεγάλα πιάτα της «Μαντζουράνας» θα δώσουν λύση σε κάθε γούστο. Ανάρπαστη ωστόσο γίνεται η σαλάτα Fitness, χωρίς καθόλου λάδι, με dressing γιαουρτιού και φρούτα, καθώς και η καλοκαιρινή σαλάτα, με προσούτο, πεπόνι, τσιπς παρμεζάνας και σάλτσα αβοκάντο.
Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε την κρύα σούπα με πιπερόριζα, καρότο και φρέσκο κόλιανδρο, καθώς και την κρύα τερίνα, με καραμελωμένες τομάτες και φρέσκο κατσικίσιο τυρί.
Από τα ζυμαρικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα χειροποίητα ραβιόλια, γεμιστά με τυριά και αρωματικά βότανα, καθώς και τα ταϋλανδέζικα noodles.
Η χοιρινή μπριζόλα, γεμιστή με σπανάκι και μανιτάρια, καθώς και η γάμπαρη exotica, με σάλτσα από γάλα καρύδας, τσίλι και φρέσκα φύλλα κάρυ, θα δώσουν μια άλλη διάσταση στο κυρίως πιάτο σας.
Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα επιδόρπια, από τα οποία η σεφ σάς προτείνει τη μυρωδάτη lemon pie, το παρφέ μαστίχας και την περίφημη crème brûlée της.
Για να συνοδεύσετε ιδανικά το δείπνο σας, η «Μαντζουράνα» διαθέτει μια μικρή, αλλά πολύ ιδιαίτερα ενημερωμένη κάβα, με μερικά από τα καλύτερα ελληνικά και γαλλικά (Αλσατίας) κρασιά, που έχει επιλέξει η ίδια η Εύα.



Η σεφ Εύα Σνάιντερ
Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε λίγα λόγια για την ιδιοκτήτρια και σεφ του εστιατορίου, Εύα Σνάιντερ, που με πολλή αγάπη ανέλαβε τη λειτουργία της «Μαντζουράνας» πριν ενάμιση χρόνο περίπου.
Στην κουζίνα της «παντρεύει» ελληνικές, ιταλικές και γαλλικές γεύσεις και τεχνικές, και το αποτέλεσμα είναι πάντοτε μοναδικό.
Φυσικά, η πολύχρονη εμπειρία της παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό, μια και για 18 χρόνια είχε το περίφημο εστιατόριο «Sansibal» στο Μόλυβο. Εκεί τη γνώρισαν και οι περισσότεροι θαυμαστές της κουζίνας της, που την ακολουθούν πιστά μέχρι σήμερα.
Έχει σπουδάσει στη Γερμανία, όπου και γεννήθηκε, στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων, απ’ όπου μετά τα τρία χρόνια γενικής εκπαίδευσης επέλεξε την ειδικότητα της μαγειρικής, πάνω στην οποία σπούδασε άλλα τρία χρόνια.
Το σημαντικό είναι ότι η κ. Σνάιντερ, αν και έχει σπουδάσει την τέχνη της μαγειρικής κι έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, δεν επαναπαύεται ποτέ. Κι έτσι, κάθε χρόνο ταξιδεύει σε διάφορες χώρες του κόσμου, για να γνωρίσει νέες γεύσεις, νέα υλικά, νέες τεχνικές παρασκευής.
Η μαγειρική, όπως μας είπε η ίδια άλλωστε, είναι το τρίτο της παιδί, μετά την Κλειώ και το Βασίλη, τα δυο της παιδιά που λατρεύει.



Και take away
Η «Μαντζουράνα» για την περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι 1η Σεπτέμβρη θα λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, μόνο τις βραδινές ώρες, από τις 7 το απόγευμα.
Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι ήδη από χθες το εστιατόριο διαθέτει και take away, μια και μπορεί κανείς να πάρει τηλέφωνο, να δώσει την παραγγελία του και να πάει απλά να την παραλάβει από το εστιατόριο όταν αυτή θα είναι έτοιμη.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 22510 29613 και 6932-321257.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey