Ψητοπωλείο «Λεμόνι κι Ελιά»

Παράδοση στη… γεύση

10/05/2012 - 15:15

Δεν έχει ακόμα κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας, κι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καλοφαγάδων. Ο λόγος, για το ψητοπωλείο «Λεμόνι κι Ελιά», που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο «Μεγάλη Βρετανία», στο 17 της Π. Κουντουριωτη στην προκυμαία.

Δεν έχει ακόμα κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας, κι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καλοφαγάδων. Ο λόγος, για το ψητοπωλείο «Λεμόνι κι Ελιά», που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο «Μεγάλη Βρετανία», στο 17 της Π. Κουντουριωτη στην προκυμαία. Με μότο «εμείς κρατάμε τις παραδόσεις», οι άνθρωποι του μαγαζιού έχουν διαμορφώσει αναλόγως το χώρο, ενώ φυσικά τα προϊόντα που σερβίρονται στο κατάστημα κυμαίνονται στην ίδια λογική. Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, κ. Ευπραξία Μαμουτοπούλου, μας ξενάγησε στο μαγαζί και μας μίλησε για τη φιλοσοφία του.

Το «Λεμόνι κι Ελιά» άνοιξε στη Μυτιλήνη στις 10 Αυγούστου 2012. Στο ισόγειο της «Μεγάλης Βρετάνιας», έχει φροντίσει να δημιουργήσει έναν άνετο, όμορφο και προσεγμένο χώρο, με παραδοσιακή διακόσμηση. Τα τραπεζάκια που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού, είναι ιδανικά για τις καλοκαιρινές μέρες.

Με σύγχρονο εξοπλισμό, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και ποικιλία εδεσμάτων, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για φαγητό.

Πολλές επιλογές
Πέρα από τον όμορφα διακοσμημένο χώρο, στο «Λεμόνι κι Ελιά» έχουν πρωτίστως επενδύσει στην ποικιλία και στην ποιότητα των προϊόντων που σερβίρονται στο μαγαζί. Γύρος μοσχαρίσιος, γύρος χοιρινός, κεμπάπ, λουκάνικο Τρικάλων και άλλες νοστιμιές θα βρείτε στο μαγαζί. Επίσης, θα βρείτε τα περίφημα «σχαράκια», τα μοναδικά κεφτεδάκια με κρόκο Κοζάνης. Άλλη μία σπέσιαλ γεύση που θα βρείτε στο μενού, είναι το κοτόπουλο πανέ, το οποίο είναι παναρισμένο με τέσσερα τυριά, συστατικά στα οποία οφείλεται η μοναδική του γεύση.

Επιπλέον, στο «Λεμόνι κι Ελιά» θα βρείτε και ψητά λαχανικά, για να συνοδεύσετε το κρέας της επιλογής σας σε πίτα, σε ψωμάκι ή σε μερίδα.

Οι γευστικές εκπλήξεις, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Στο ψητοπωλείο θα βρείτε και λιχουδιές σούβλας, όπως γουρουνοπούλα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, αρνάκι, κατσικάκι και κότσι.

Φρεσκοκομμένες σαλάτες, ορεκτικά όπως χειροποίητα ντολμαδάκια, αλλά και μαγειρευτά πιάτα, θα βρείτε επίσης στο μαγαζί.

Μοναδικές γεύσεις σε ένα μοναδικό χώρο

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στα μαγειρευτά πιάτα, από 15 Μαΐου θα βρίσκετε καθημερινά στο μαγαζί πολλές επιλογές.

Τα μυστικά των συνταγών είναι πολλά, ωστόσο ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρασκευή των πιάτων δίνεται στα μυρωδικά, καθώς χρησιμοποιούνται πέραν των συνηθισμένων πολλά ακόμα.

Από Θεσσαλονίκη
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι η κ. Μαμουτοπούλου ήρθε εδώ με την οικογένειά της από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί μάλιστα έχουν το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων «Στόχος», από το οποίο μάλιστα προμηθεύονται και όλα τα κρεατικά που χρησιμοποιούν στο μαγαζί τους εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για παραγγελίες, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το μαγαζί ή να τηλεφωνήσετε στο 22510 55000 ή στο 6982-861918 (What’s Up).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey