Φρέσκο ψωμί και χειροποίητες λιχουδιές

01/07/2012 - 05:56
Σαν το φρέσκο ζυμωτό ψωμί θα συμφωνήσει κανείς πως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στο καθημερινό τραπέζι. Το ζεστό άρωμά του, η τραγανή υφή του, η απλή αλλά πλούσια γεύση του, το καθιστούν αγαπημένο μικρών και μεγάλων, αρκεί φυσικά ο μάστορας που το φτιάχνει να γνωρίζει καλά την τέχνη, όπως στο φούρνο του Τακτικού στην Ερεσό.
Σαν το φρέσκο ζυμωτό ψωμί θα συμφωνήσει κανείς πως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στο καθημερινό τραπέζι. Το ζεστό άρωμά του, η τραγανή υφή του, η απλή αλλά πλούσια γεύση του, το καθιστούν αγαπημένο μικρών και μεγάλων, αρκεί φυσικά ο μάστορας που το φτιάχνει να γνωρίζει καλά την τέχνη, όπως στο φούρνο του Τακτικού στην Ερεσό. Τα εφτά χρόνια πείρας, σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα του Κωνσταντίνου και της Αντωνίας Τακτικού, που είναι δύο νέοι άνθρωποι με διάθεση για συνεχή αναβάθμιση των παροχών του φούρνου, είναι που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη ντόπιων αλλά και επισκεπτών της περιοχής. Τα τελευταία τρία χρόνια, μάλιστα, το ζεύγος Τακτικού αποφάσισε πέρα από το φούρνο που λειτουργεί στην Ερεσό, να ανοίξει και πρατήριο άρτου στη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετούνται ευκολότερα οι πελάτες της.

Το «Αρτοζαχαροπλαστείο Κων/νος Α. Τακτικός», που βρίσκεται στη Σκάλα Ερεσού, σας προσφέρει καθημερινά φρέσκο ψωμί, είδη πρωινού χειροποίητα και πολλές άλλες, γλυκές στην πλειοψηφία τους, λιχουδιές.
Από τη μεγάλη ποικιλία ψωμιών που διαθέτει το κατάστημα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γιαννιώτικο, το πολύσπορο, το καλαμποκόψωμο, καθώς και το περίφημο καρβέλι του πετρόμυλου.
Ψωμιά με… προσωπικότητα, φτιαγμένα με μεράκι, που καλύπτουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Φυσικά, από την ποικιλία του καταστήματος δε λείπουν και οι πιο κλασσικές λύσεις, όπως το χωριάτικο κ.λπ..

Η καλή μέρα…
Δεν είναι τυχαίο ότι λέγεται πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Αν, μάλιστα, η μέρα σας ξεκινήσει με ένα καλό, γευστικό πρωινό, τότε μάλλον έχει ξεκινήσει ιδανικά. Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν, στο πρατήριο άρτου Τακτικού θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από είδη πρωινού. Πίτσα χειροποίητη, τυρόπιτα ταψιού, τυρόπιτα ολικής άλεσης, αλλά και τάραμα (παραδοσιακή ερεσιώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο) είναι μερικές από τις μοναδικές χειροποίητες γεύσεις που σας προτείνει για να ξεκινήσετε δυναμικά και συνάμα… γευστικά τη μέρα σας. Το γεγονός ότι όλα παρασκευάζονται στο φούρνο Τακτικού με συνταγές της Αντωνίας, χωρίς τίποτα κατεψυγμένο αλλά πάντα με τα καλύτερα υλικά, κάνει τις παραπάνω λιχουδιές ανεκτίμητες.Επιλογές όλο γλύκα
Στο «Αρτοζαχαροπλαστείο Κων/νος Α. Τακτικός» μπορείτε να βρείτε και εκπληκτικά γλυκά, επίσης χειροποίητα, φτιαγμένα με περίσσιο μεράκι και αγάπη για γεύσεις βγαλμένες από το παρελθόν.
Αν πάτε στη Σκάλα Ερεσού, μην παραλείψετε να περάσετε από το αρτοζαχαροπλαστείο Τακτικού για να δοκιμάσετε τη σπεσιαλιτέ του, που δεν είναι άλλη από την περίφημη σοκολατόπιτα. Πληθωρική, χωρίς όμως να σε «βαραίνει», αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή αν πεθυμήσατε να φάτε ένα νόστιμο, φρέσκο γλυκό σοκολάτας. Μπλατζέντα παραδοσιακή, μπακλαβάς και καρυδόπιτα βρίσκονται επίσης στο μαγαζί και γίνονται ανάρπαστα.
Δοκιμάστε επίσης τα παραδοσιακά βρασματολουκούμια Ερεσού, που είναι χειροποίητα και πραγματικά θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σας. Η γεύση του σύκου στην από ζύμη αυτή λιχουδιά είναι το κάτι άλλο.
Βουτήματα, παξιμάδια, μπατόν σαλέ και άλλες αρτονοστιμιές θα βρείτε επιπλέον στο κατάστημα.

Περισσότερα προϊόντα
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο «Αρτοζαχαροπλαστείο Κων/νος Α. Τακτικός» μπορεί κανείς να βρει και μία σειρά άλλων προϊόντων, που εξυπηρετούν τις καθημερινές του ανάγκες, όπως τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο ίδιο κατάστημα μπορείτε να βρείτε μία ιδιαίτερα ενημερωμένη κάβα, καθώς και προϊόντα των Γυναικείων Συνεταιρισμών Μεσοτόπου και Παρακοίλων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22530 52212.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey