Βγήκαν οι ανεμότρατες από 1η Σεπτεμβρίου όμως τα ψάρια λίγα

04/09/2021 - 20:00

Ένα μήνα νωρίτερα από μας, απ' την 1η Σεπτεμβρίου, βγαίνουν ξανά για ψάρεμα οι τράτες στην Τουρκία που ήταν «δεμένες» από τις 15 Απριλίου. «Virabismillah» (Στο όνομα του Θεού, βίρα τράβα τις άγκυρες)φώναξαν προχθές οι αλιεργάτες που φέτος έριξαν την πρώτη ημέρα τα δίχτυα τους παρουσία και με συνοδεία του Δήμαρχου Αϊβαλί Μεσούτ Εργκίν. «Εύχομαι η νέα αλιευτική περίοδος που θα διαρκέσει 7 μήνες να είναι καρποφόρα και παραγωγική για τους ψαράδες στο Αϊβαλί και όλης της χώρας, ώστε να φέρουν ψωμί στα σπίτια τους». Ευχήθηκε μέσα απ' το καύκι ο Δήμαρχος. Στο Τσανάκαλε οι ποσότητες των αλιευμάτων είναι ακόμη μικρές και όλοι περιμένουν περισσότερα ψάρια μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, κυρίως δε όταν αρχίσουν να κατεβαίνουν οι παλαμίδες απ' την Μαύρη θάλασσα. Πάντως με το που βγήκαν οι τράτες έπεσαν οι τιμές της σαρδέλας η οποία απ' τις 80 πουλιέται τώρα 35 με 40 λίρες το κιλό. Στη ψαραγορά του Τσανάκαλε αυτή τη βδομάδα οι τιμές κυμάνθηκαν σε 40 λίρες για κολιούς, 45 σαυρίδια, και 60 με 70 λίρες για τσιπούρες και λαβράκια (Ιχθυοτροφείου) με το 1 ευρώ να κυμαίνεται γύρω στις 10 λίρες.

1ο Sardounia Festival, Φεστιβάλ λουλουδιών στο Αιβαλί

Sardounia Festival ονόμασαν το φεστιβάλ λουλουδιών που διοργανώνεται το Σεπτέμβριο απ' το λουλούδι Σαρδούνια (Απ' το Σαρδηνία, γιατί από εκεί κατάγεται) και περιλαμβάνει διάφορες ποικιλίες και χρώματα, κάτι σαν τα δικά μας γεράνια. Ήταν για να γίνει Μάιο μήνα, αλλά λόγω Covid το απαγόρεψαν. Οι εκθέσεις και οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνουν στο κέντρο του Αιβαλί, στο Μοσχονήσι και το Κουτσούκιοι. Κρίμα που δεν μπορούμε, λόγω έλλειψης συγκοινωνίας να πάμε κι εμείς. Προχθές Αϊβαλιώτης φίλος με ρωτούσε αν φέτος θα γίνει το Φεστιβάλ Κάστανου στην Αγιάσο! Τι να πεις! Τα πάνω κάτω μας έφερε ο Κορωναιός!

Βρετανός τουρίστας αφήνει κληρονομιά σε υπαλλήλους ξενοδοχείου στο Κουσάντασι

Ο Charles George Courtney «ο Τσάρλι μας», όπως τον αποκαλούσαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Mirasını» στο Κουσάντασι απ’ τη δεκαετία του 1990 περνούσε τις διακοπές του εκεί. 52 φορές ήλθε στο ξενοδοχείο και διέμενε πάντοτε στο δωμάτιο 401, το οποίο πλέον ονομάζεται «δωμάτιο Τσάρλυ». Το 2015 επισκέφθηκε το Κουσάντασι για τελευταία φορά και απεβίωσε δύο μήνες μετά. Στην διαθήκη του όρισε ένα μέρος απ’ την περιουσία του που θα εκποιηθεί να σταλεί στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου του Κουσάντασι. Παρόλο που υπήρξαν ενστάσεις από συγγενείς του, τελικά ο ανεψιός του έκανε πράξη τη βούληση του θείου του και την περασμένη βδομάδα παρέδωσε στους υπάλληλους υποδοχής και καμαριέρηδες το ποσό που διέθεσε ο θείος του. Ο Tacettin Özden, διευθυντής του ξενοδοχείου μίλησε για «Αρκετά χρήματα» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ενώ ο καμαριέρης Taşkın Daştan, στον οποίο είχε ιδιαίτερη συμπάθεια ο Βρετανός και του εμπιστευόταν την βαλίτσα και το κομπόδεμά του δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την μόρφωση των παιδιών του.

Ντικελί: Αντιδράσεις στο μπάνιο με τα ρούχα από επίμονη μουσουλμάνα

Ένα συμβάν σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων εξοχικών διαμερισμάτων στο Δικελί πήρε διαστάσεις και απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης σ' όλη την Τουρκία. Η Harun Çetin διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εταιρείας απ' την Πόλη νοίκιασε διαμέρισμα για ένα μήνα στις διακοπές της στο συγκρότημα αυτό (στο χωριό Καμπακούμ, έξω απ' το Δικελί), στο οποίο υπάρχει και κοινόχρηστη πισίνα, με αναρτημένη όμως επιγραφή απ' τους διαχειριστές, ότι οι λουόμενοι-ες πρέπει να φορούν μαγιό.  Παρόλα αυτά η κυρία αυτή επέμενε να κολυμπά με το χασεμά της κάτι σαν ολόσωμο κομπινεζόν. Έτσι οι διαχειριστές την έδιωξαν και αυτή υπέβαλλε μηνύσεις επειδή της στέρησαν τα ατομικά δικαιώματά της, απαιτώντας ηθική δικαίωση, τιμωρία των διαχειριστών και χρηματική αποζημίωση. Η συνέχεια στα δικαστήρια, όπως αντιλαμβάνεσθε το θέμα έχει κι άλλες προεκτάσεις!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey