Την επόμενη βδομάδα ο Πατριάρχης στην Σμύρνη

01/10/2022 - 14:00

Η Καθολική Αρχιεπισκοπή της Τουρκίας (Αρχιεπίσκοπος Marek Solczyński) ανακοίνωσε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνουν στην Βασιλική του Αγ. Ιωάννη της Εφέσου στις 8 και 9 Οκτ. Επίσης η Μητρόπολη Σμύρνης πληροφορεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά το χρονικό διάστημα 7 - 9 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την περιοχή και την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης. Την επόμενη Κυριακή 9 Οκτ. ο Πατριάρχης θα λειτουργήσει στην εκκλησία της Αγ. Φωτεινής στο κέντρο της πόλης. Μετά τη Λειτουργία θα επακολουθήσει δεξίωσή στην αυλή του ναού. 

Στην Κωνσταντινούπολη: Σήμερα το πρωί με την αιγίδα του Πατριάρχη πραγματοποιείται στην Μεγάλη του γένους Σχολή ημερίδα ελληνομάθειας με τίτλο “Ελληνική Γλώσσα & Πολιτισμός”. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν τα ελληνικά εκπαιδευτήρια της Πόλης (Μεγάλη του γένους Σχολή, Ζωγράφειο, Ζάππειο) και της Ίμβρου με τους φιλολόγους τους .Ενώ το απόγεμα στον αυλόγυρο του Ι. Ναού της Παναγίας της Κουμαριωτίσσης, στο Νιχώρι του Βοσπόρου, θα λάβει χώρα μια ξεχωριστή εκδήλωση: Ακρόαση δίσκων 78 στροφών, με αστική μουσική Πόλης, Σμύρνης και Πειραιώτικο Ρεμπέτικο. Μια εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την ανταλλαγή των πληθυσμών Ελλάδας - Τουρκίας, αφιερωμένη στον Νικηφόρο Μεταξά, ιδρυτή του συγκροτήματος “Βόσπορος” και μελετητή της “συνάντησης” Ελληνικής και Τουρκικής μουσικής.  

Και στην Ίμβρο τ Αϊ Δημητρίου: Στην γενέτειρά του τον περιμένουν να περάσει το τελευταίο Σ/Κ του Οκτωβρίου για σύντομη ανάπαυση. Η πορεία του έργου του «Αρχοντώνειου» (όπως είναι το επώνυμο του Πατριάρχη) Γηροκομείου, που θα γίνει με προσωπική του δαπάνη στο νησί, είναι ένα απ τα ζητήματα που θα εξετάσει, καθόσον μετά από αίτημα μηνών επιτέλους εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το υπόγειο και το ασανσέρ στο κεντρικό κτίριο όπου θα στεγαστεί το Γηροκομείο.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey