Συνεχίζει με σαρακοστιανές συνταγές η Πελαγία

09/04/2022 - 18:00

Μύδια σουβλάκι «midyetava» με σάλτσα «Tarator»: Τα μύδια είναι δημοφιλής προσιτή και φθηνή τροφή στη Τουρκία. Στο Αιγαίο και στη Σμύρνη ειδικά, τα γεμιστά μύδια με έτοιμο βρασμένο ρύζι μπόλικο λεμόνι και μυρωδικά είναι αγαπημένο σνακ του δρόμου(streetfood). Στην Πολίτικη κουζίνα ιδιαίτερα οι Ρωμιοί και οι Αρμένιοι τα μαγείρευαν με χίλιους δύο τρόπους (Μυδοπέλαφο, ως γέμιση σε λαχανικά κλπ) ακόμη και σαν σουβλάκια. Πλένετε καλά τα μύδια και τ αχνίζετε για να πάρετε τη σάρκα τους ή χρησιμοποιείτε έτοιμα κατεψυγμένα. Φτιάχνετε κουρκούτι με άσπρο αλεύρι και καλαμποκάλευρο ανάμεικτα, μαγειρική σόδα, ένα κουτάκι μπίρα (αντί για νερό) και αλατοπίπερο (ο χυλός δεν πρέπει να είναι νερουλός για να κολλήσει πάνω στα μύδια). Περνάμε τα μύδια σε καλαμάκια ένα- ένα, βουτάμε σε κουρκούτι και μετά σε καυτό λάδι, όπου φουσκώνουν αισθητά, τηγανίζοντάς τα 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με σάλτσα tarator (κάτι σαν τη δική μας σκορδαλιά αλοιφή στο μούλτι με ψίχα ψωμιού, καρύδια ψιλοκομμένα, μια ιδέα ξύδι, σκόρδο, λίγη μαγιονέζα).

Για επιδόρπιο η σμυρνιά φίλη μας προτείνει: ΤahinliKurabiye- μπισκότα ταχινιού, που ταιριάζουν πολύ με το τσάι που συνήθως προσφέρουν μετά το φαγητό. Ανακατεύετε καλά 1 ποτήρι ταχίνι, 1 ποτήρι ηλιέλαιο, 1 φακελάκιbakingpowder και 3,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι, ή φουντούκι, πλάθετε μπαλίτσες απ’ τη ζύμη και ψήνετε 18οcγια 15’. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey