Στο κοντινό μας Αιβαλί

10/04/2022 - 14:00

Τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ayvalik-Gocu: η δημοτική ομάδα (που το όνομά της σημαίνει Δύναμη τ Αιβαλιού) κέρδισε τη περασμένη Κυριακή την Γιάλοβα και κατάκτησε το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του Β’ Ομίλου της ευρείας τοπικής περιφέρειας. Πανηγυρισμοί και μουσικές τραγούδια και βεγγαλικά συνόδεψαν την υποδοχή της ομάδας στο κέντρο της πόλης. Επόμενος στόχος τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, όπου αν προκριθεί θα παίζει του χρόνου στην 3η εθνική κατηγορία της Τουρκίας. 

Δηλώσεις Δήμαρχου για δρομολόγια με Μυτιλήνη : Επικειμένηςσε λίγες ημέρες της επανεκκίνησης των δρομολογίων Αϊβαλί - Μυτιλήνη ο δήμαρχος Μεσούτ Εργκίνυπενθύμισε ότι το τελευταίο τακτικό δρομολόγιο στη γραμμή πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2020. Χαιρέτισε το νέο ξεκίνημα τονίζοντας μεταξύ ‘άλλων : «Δεν υπάρχει άλλο ελληνικό νησί και άλλη παράλια στο Αιγαίο πόλη της Τουρκίας με τόσο πολύ ισχυρούς δεσμούς, όσο η Μυτιλήνη με το Αϊβαλί. Γνωριζόμαστε πολύ καλά υπάρχουν δυνατές φιλίες ανάμεσά μας. Το άνοιγμα των συνόρων ασφαλώς και θα βοηθήσει τους εμπόρους του Αιβαλιού τις Πέμπτες αλλά και την Λέσβο τα Σάββατα όταν την επισκέπτονται γκρουπ από τη Τουρκία» . Ο πλοιοκτήτης επίσης Αλί Ζαλέ επισήμανε ότι: «τη θερινή περίοδο ειδικά, οι Τούρκοι προτιμούν την ηρεμία, την ιστορία, τη γαστρονομία και τις φυσικές ομορφιές της Λέσβου. Ελπίζουμε ότι και Λέσβος να συνεισφέρει ανάλογα σε μας». 

Διαμαρτυρίες απ’ την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας: Πριν λίγες μέρες διαπίστωσαν οι Αιβαλιώτες ότι σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου πάνω από κολώνες ηλεκτροφωτισμού είχαν τοποθετηθεί κεραίες σταθμοί βάσης που εγκατέστησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η εταιρεία GSM.. Το ζήτημα απασχόλησε προχθές το Δημ Συμβούλιο όπου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία (UEDAŞ) UludağElektrikDağıtımAnonimŞirketi που διαχειρίζεται την διανομή ηλεκτρικού ρεύματος μίσθωσε τις κολώνες φωτισμού κατόπιν αδείας που δόθηκε απ’ τον Μητροπολιτικό Δήμο Μπαλίκεσίρ! Βεβαίως ακολουθήθηκε η κείμενη νομοθεσία αλλά το Δ.Σ. ζήτησε απ τον Δήμαρχο να επέμβει και να πιέσει για να αφαιρεθούν οι κεραίες απ’ τις κατοικημένες περιοχές. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey