Στο γειτονικό μας Αιβαλί

27/11/2022 - 18:00

ΟΗΕ Βία κατά των γυναικών : Όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας τιμήθηκε και στο Αϊβαλί χθες τ απόγευμα η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψή της βίας κατά των γυναικών με συγκέντρωση στο λιμάνι χάρις στην πρωτοβουλία της πλατφόρμας «Ayvalık 25 KasımKadınPlatformu» και την υποστήριξη του Δήμου και άλλων φορέων. Με βάση επίσημα στοιχεία απ την αρχή του 2022 μέχρι τώρα, 225 γυναίκες έχασαν την ζωή τους στη Τουρκία ως αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σύγκριση με τα δυο προηγούμενα χρόνια Η Τουρκική Κυβέρνηση μιλά για «μηδενική ανοχή», όπως βέβαια και η δική μας και οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου αλλά …..!  

Πεινασμένα αγριογούρουνα: Η παρατεταμένη ξηρασία που βιώσαμε ως πρόσφατα και η έλλειψη τροφής ωθεί τα αγριογούρουνα να προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές για να βρουν κάτι να φάνε . Επιδρομές παρατηρήθηκαν στο χωριά του Αϊβαλί όπως το Πελίτ -κιόϊ, όπου κατέστρεψαν οργανωμένο χώρο για πικ- νικ, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως το Αλτινολούκ ,το Αδραμύτι και η Μπουρχάνια..  

Φιλικό ματς με ομάδα νέων απ τη Λέσβο: Προχθές Πέμπτη η ποδοσφαιρική δημοτική ομάδα νέων του Αιβαλί Ayvalıkgücü Belediyespor προσκάλεσε νεανικό σχήμα της Μυτιλήνης και έγινε φιλικό ματς με αποτέλεσμα 3-2 υπερ. του Παλλεσβακού . Όπως ήταν αναμενόμενο τον συντονισμό είχε ο αειθαλής ποδοσφαιρικός παράγων του Παλλεσβιακού Γιώργος Αμπελικιώτης , για τους φίλους “Μπούλης».  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey