Σαρακοστιανά της Πελαγίας

12/03/2022 - 18:00

Etsizçiğköfte- κεφτέδες χωρίς κρέας Υλικά : 2 ποτήρια ψιλοκομμένο πλιγούρι. 3 κ.σ. τοματοπελτέ, μισό ματσάκι μαϊντανό, 1 κρεμμύδι, 1/2 φλιτζάνι πετιμέζι, 1 ντομάτα, μπουκοβο, σουμακ, αλάτι, πιπέρι. Βρέχουμε το πλιγούρι με 1 ποτήρι καυτό νερό, σκεπάζουμε και περιμένουμε να φουσκώσει. Ύστερα προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τριμμένο κρεμμύδι και πελτέ. Το δουλεύουμε μισή ώρα και μετά βάζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ζυμώνουνε 10’ ακόμα και πλάθουμε σαν μακρόστενους κεφτέδες. Σερβίρουμε με μαρούλι, λεμόνι και αραβικές πίτες.  

Mercimekköfte- κεφτέδες με φακές Υλικά : 1 ποτήρι κόκκινες φακές 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένο πλιγούρι Βράζουμε τις κόκκινες φακές σε 2.5 ποτήρι νερό και μετά προσθέτουμε το πλιγούρι, σβήνουμε την φωτιά κρατάμε μισή ώρα με κλειστό καπάκι μέχρι να ρουφήξει το πλιγούρι τα υγρά και να φουσκώσει Μετά βάζουμε μέσα 2 κ.σ. τοματοελτέ, 1 κ.σ κύμινο, μπουκοβο όσο θέλουμε, αλάτι, 2-3 σκελίδες τριμμένα σκόρδα και μαϊντανό.Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, που τα σερβίρουμε στη συνέχεια με φύλλα μαρουλιού και λεμόνι. Σε κάθε φύλλο βάζουμε ένα κομμάτι, τυλίγουμε και τρώμε Fındıkezmesi (αλοιφή /πουρέ φουντουκιού) 1 ποτήρι φουντούκια άψητα- ανάλατα 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο , 1 κ.σ ζάχαρη άχνη. Βάζουμε όλα στο μουλτι, βγαίνει ένα μικρό μπολάκι εζμε. Το αλείφουμε στο ψωμί ή το χρησιμοποιούμε στα γλυκά.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey