Μέρες κορονοϊού στο Αϊβαλί

13/12/2020 - 15:03 Ενημερώθηκε 13/12/2020 - 15:07

Παντού ερημιά και τούτο το Σαββατοκύριακο, όπως και το προηγούμενο, ίσως και το επόμενο, με καθολικό lockdown διάρκειας 56 ωρών που επιβάλλεται σ’ όλη την χώρα.

Περιορισμοί στα παζάρια: Στο αυριανό Παζάρι της Πέμπτης μόνον 380 άτομα, το πολύ επιτρέπεται να ψωνίζουν στους δρόμους όπου αναπτύσσεται η υπαίθρια αγορά. Στο σκεπαστό παζάρι του Αρμουττσούκ, πηγαίνοντας προς Μοσχονήσι 500, το ίδιο και στην Αλτίνοβα και 240 στο Σαρμουσάκ. Επίσης καθημερινά περιορίζονται στα 1100 μάξιμουμ τα άτομα που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στο κέντρο της πόλης μεταξύ των δύο κύριων πεζόδρομων. Πώς θα ελέγχονται αυτά μέσα από τις κάμερες και τα αστυνομικά περίπολα (Μπεκτσήδες) είναι ένα ζήτημα!

Δημοτικά Συσσίτια: Πόρτα-πόρτα αλλά και μέσα απ τα μαγειρεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου διανέμεται καθημερινά φαγητό (σούπα-ψωμί, κλπ) σε 600 σπίτια. Η κοινωνική αυτή υπηρεσία του Δήμου απασχολεί 5 μάγειρες, 5 βοηθούς, 10 διανομείς και 5 αυτοκίνητα. Ιδιαίτερα τώρα με την καραντίνα η δραστηριότητα αυτή εκτιμάται πολύ κυρίως απ τα ηλικιωμένα άτομα που δεν δύνανται ή δεν τους επιτρέπεται να βγουν απ’ το σπίτι.

Υποτροφίες σε μαθητές: Με πρωτοβουλία του σημερινού δημάρχου Μεσούτ Εργκίν συστήθηκε δημοτική υπηρεσία παροχής βοήθειας σε μαθητές για τις σπουδές τους. Τα έσοδα προέρχονται από δωρεές πολιτών και το ταμείο του Δήμου. Αφορά σε αριστούχους μαθητές-φοιτητές, ηλικίας 15 έως 25 ετών, που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Το ποσό της υποτροφίας είναι 400 λίρες το μήνα και καταβάλλεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων για 10 μήνες τον χρόνο. Προς το παρόν το επίδομα αυτό δίδεται σε 76 νέους του Αϊβαλί, ενώ η Δημαρχία στοχεύει το επόμενο έτος να αυξηθούν οι δικαιούχοι.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey