Κλιμακώνεται η ένταση σε Κυβερνήσεις αλλά υπάρχει κι ο απλός κόσμος

24/09/2022 - 19:00

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Τούτες τις μέρες, ενώ οι δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν στην έδρα του ΟΗΕ (Ν. Υόρκη) πυροδότησαν νέα οξεία αντιπαράθεση, έγινε γνωστό σε Ελλάδα και Τουρκία η απόφαση δύο ανθρώπων της Γεωργίας Καρυδογιάννη σερβιτόρας σε εστιατόριο και του Kerem Ercüment, μηχανικού ναυτικού στο σκάφος της γραμμής Καστελόριζο - Κας, να παντρευτούν. Δεν είχαν μόνον ν αντιμετωπίσουν οικογενειακές προκαταλήψεις και αρνήσεις αλλά και τον Covid, εξ αιτίας του οποίου διακόπηκαν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις, σχεδόν μόλις ξεκίνησε το ειδύλλιο του τέλος του 2019. Στο τέλος πέρα απ’ την εθνότητα, την κουλτούρα και τη θρησκεία βρήκαν τρόπο και ένωσαν τις τύχες τους.

ΣΑΜΟΣ: Το περασμένο Σάββατο 17 Σεπτ. διοργανώθηκε στη αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου Αν. Σάμου και θα διαρκέσει μέχρι σήμερα κοινή έκθεση των εικαστικών Τάκη Βαρελά και Irfan Ertel. Με αφορμή την έκθεση ήλθαν στη Σάμο αρκετοί τούρκοι και παρουσιάστηκε η έκδοση “FARINDOLA. «Tο γράμμα που δεν έφτασε ποτέ» από την Έρη Ρίτσου, κόρη του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου, συγγραφέα, μέλος του Εθνικού συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης. 

ΑΙΒΑΛΙ:«Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» είπε (απείλησε;) ο πρόεδρος Ερντογάν, φράση από τραγούδι που ακούσθηκε στην Κύπρο, ειπώθηκε ως απειλή για Κούρδους και Σύρους και βέβαια ενόχλησε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. Κάποιοι φίλοι όμως στ’Αιβαλί, ευαίσθητοι και δηλωμένοι οπαδοί της ειρήνης ανέτρεξαν στο ποίημα του τούρκου Ercan Akyol και παραφράζοντας το στίχο μας έστειλαν :  

«Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» 

διψασμένοι και κουρασμένοι 

Με τη πλάτη μας ιδρωμένη, τα πόδια μας λασπωμένα 

μπορούμε να σας χτυπήσουμε την πόρτα 

Μπορούμε να πούμε "γείτονες" 

Έχετε μια κούπα σούπα;». 

 
 
 

«Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» 

Αν δεν έχουμε ακούσει νέα σας 

Σαν μάνα που ρωτάει για το παιδί της 

Αν δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τη φωνή σου 

Μπορούμε να πούμε «γείτονες 

Χρειάζεστε κάτι;» 

 
 
 

Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ 

Αν νιώθαμε μόνοι 

να καθίσουμε στο τραπέζι σας δίπλα στην ίδια θάλασσα 

Να ακούσουμε μαζί τα τραγούδια των Λιβανέλι και Θεοδωράκη 

Να τσουγκρίζουμε τα ποτήρια με το ρακί μας και να ευχηθούμε «γείτονες, είμαστε τόσο όμορφα μαζί 

Είμαστε στο δρόμο, αναρωτιόμαστε 

Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ…» 

Εστω και το 1% των γειτόνων να σκέπτεται έτσι και να τοποθετείται δημόσια μέσα σε τόσο αρνητικό κλίμα, σημαίνει πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για ειρήνη, φιλία και καλή γειτονία ανάμεσά μας ..  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey