Καλοκαιρινά της Πελαγίας

04/06/2022 - 19:00

Patlıcançullama- Μελιτζάνες με σάλτσα. Çullama- τσουλιαμά, σημαίνει φθηνό ύφασμα, τσόλι - κουρέλι, λέξη που χρησιμοποιούμε ανάλογα (αλλά και μεταφορικά) και μείς, επειδή είναι πρόχειρο φθηνό φαγητό.Ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες στο φούρνο και τις ξεφλουδίζουμε. Παράλληλα σοτάρουμε 2 χοντροκομμένα κρεμμύδια, 1 κεφάλι σκόρδο ( υπερβολή μάλλον ! ) 4 πιπεριές σε κύβους και προσθέτουμε κομμένη ξεφλουδισμένη ντομάτα ή 2 κ.σ. Πελτέ + πάπρικα ή μπουκοβο. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, στο τέλος βάζουμε τι έτοιμες καθαρισμένες μελιτζάνες,κυβάκια από άσπρο τυρί και αποσύρουμε απ τη φωτιά. Σερβίρουμε με πίτα και γιαουρτοσκόρδιο.  

Patatesborani Μπορανί είναι τα χόρτα - λαχανικά, βραστά η σοταρισμένα που πάνω τους βάζουμε γιαουρτοσκόρδιο. Βράζουμε 2 πατάτες. Σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο. Κόβουμε φέτες τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια σε πιατέλα μαζί με τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Πάνω τους προσθέτουμε γιαούρτι με σκόρδο και σοταρισμένες χοντροκομμένες ντομάτες. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε 

Soğukyazçorbası (Κρύα καλοκαιρινή σούπα) Βράζουμε μια χούφτα ρεβίθια, παράλληλα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό νερό δύο χούφτες μέτριο πλιγούρι.Αραιώνουμε 4 ποτήρια γιαούρτι με 2 ποτήρια νερό. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά + αλατοπίπερο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Έτοιμη η σούπα, πρώτο πιάτο που ταιριάζει με ψητά κρέατα μπιφτέκια κλπ . 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey