Kağıtkebabı κρέας στη λαδόκολλα

09/10/2021 - 20:00

Στην Ελλάδα, παρόμοια συνταγή με αυτή είναι γνωστή με το τουρκικό όνομα ως Γκιούλμπασι, προφανώς από παράφραση της τουρκικής λέξης Γίλμπασι, που σημαίνει πρωτοχρονιά, ίσως επειδή ως φαγητό το συνήθιζαν στις γιορτές. Kagit σημαίνει χαρτί- λαδόκολλα δηλαδή κεμπάπ (κρέας) ψημένο στη λαδόκολλα. Κατά πως ορίζει η φίλη μας Πελαγία, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Σμύρνη, χρησιμοποιούμε 2 κιλά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας ή χοιρινό (στην Τουρκία βέβαια δεν το συνηθίζουν) ή ανάμεικτα κρέατα, ακόμη και κοτόπουλο. Μαρινάρουμε τα κρέατα με τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο, αλατοπίπερο και λάδι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο,  για τουλάχιστον για 2 ώρες, καλύτερα θα είναι και αποβραδίς.   Μετά χοντροκόβουμε μέσα στο μαριναρισμένο κρέας 3-4 κρεμμύδια, ένα κεφάλι σκόρδο (δεν το καθαρίζουμε, όπως είναι με τα φλούδια), 2-3 πατάτες, 2 μελιτζάνες,  1 καρότο, 2 κολοκύθια, 3 ντομάτες,  και 3-4 πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε το μείγμα στη λαδόκολλα, δένοντας το πακέτο με βαμβακερό σπάγκο.  Σιγοψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους  120’ για περίπου ένα τρίωρο. Σερβίρεται με συνοδευτικό ρύζι ή πλιγούρι και γιαούρτι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey