Çerkez Tavugu (Τσερκέζικο κοτόπουλο)

31/12/2021 - 19:00

Το Çerkez Tavugu είναι δημοφιλές φαγητό στην περιοχή του Καυκάσου. Κατά την παράδοση στη Τουρκία το διέδωσαν Τσερκέζεςγυναίκες των σουλτάνων (παλλακίδες ή σύζυγοι) που ήταν περιζήτητες για την ομορφιά τους τότε στα χαρέμια. Ανάλογα με την περιοχή τα υλικά τροποποιούνται. Αντί για ψωμί σε μερικές περιοχές χρησιμοποιείται βρασμένο ρύζι, αντί για φουντούκια καρύδια και αντί για κόλιαντρο μαϊντανός. Η φίλη μας η Πελαγία από την Σμύρνη μας δίνει την δική της εκδοχή που λέει : Βράζουμε ένα κοτόπουλο και το ξεκοκαλίζουμε αφαιρώντας και το δέρμα του. Στο σκεύος που έχουμε μαδήσει το κοτόπουλο προσθέτουμε ίση ποσότητα ψωμί ή φρυγανιά, 6- 7 σκελίδες σκόρδο (μπορείτε και λιγότερο αν δεν το αντέχετε), 1 κ.σ. κύμινο, αλάτι, 400 γρ. καρύδια, μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζωμό κότας, όσο σηκώσει για να γίνει σαν αλοιφή το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με πιρούνι ή στο μούλτι και το φαγητό είναι έτοιμο. Εκτός από μεζές και σαλάτα αποτελεί ελαφρύ γεύμα και θαυμάσιο υλικό για σάντουιτς, με ψωμί ή αραβική πίττα, για γέμιση σφολιάταςβολ ο βαν (vol-au-vent) σαν ορεκτικό ή για έναν μπουφέ. Η Πελαγία προτείνοντας την συνταγή έχει υπόψη της και την αξιοποίησή των περισσευμάτων απ’ τα εορταστικά γεύματα, ανάλογο δε είναι και το bayate kmekböreği με κομμάτια από κρέας αλλαντικά αυγά και τυριά.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey