Bulamaç: Κρεμμυδόπιτα από τον Πόντο

27/08/2022 - 17:00 Ενημερώθηκε 26/08/2022 - 11:50

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 500 γραμμ. καλαμποκάλευρο, 3 αβγά, 1 ποτήρι λάδι, 1 ποτήρι γιαούρτι, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι, 200 γραμμ. ό,τι τυρί υπάρχει. + 1 κιλό σοταρισμένα λαχανικά (σπανάκι ή σέσκουλο ή άγρια χόρτα κ.α.) μαζί με ένα μεγάλο κρεμμύδι, αλατοπίπερο και μπούκοβο. Ρίχνουμε τον πολτό σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι και το ψήνουμε στους 180c για μία ώρα.

Παραλλαγή της συνταγής που μας ενημέρωσε η φίλη μας Πελαγία η Σμυρνιά είναι τα ατομικά πιττάκια, όπως τα μαγείρεψε στη γιορτή κρεμμυδιού στη Νεάπολη Λακωνίας (όπου βγαίνουν τα φημισμένα κόκκινα Βατικιώτικα κρεμμύδια) και κέρδισε τις εντυπώσεις: Σχηματίζουμε φωλιές μέσα σε φόρμες cupcakeαπό ελαφρά βρασμένα χοντροκομμένα κρεμμύδια και μέσα βάζουμε μικρή ποσότητα από τον πολτό που ετοιμάσαμε και τα ψήνουμε 20 περίπου λεπτά στο φούρνο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey