Από το κοντινό μας Αϊβαλί

07/08/2022 - 14:00

Συλλογική σύμβαση εργαζομένων στον Δήμο: Υπογράφηκε προχθές η νέα συλλογική σύμβαση εργαζόμενων μεταξύ του Δήμαρχου Μεσούτ Εργκίν και του συνδικάτου των εργαζόμενων στο Δήμο Αϊβαλί με την οποία επέρχεται αύξηση 22% στους βασικούς μισθούς υπό μορφή επιδομάτων (0ικογενειακό . καυσίμων, ένδυσης κλπ ). Υπερήφανος δηλώνει ο δήμαρχος ευχαριστημένοι ( δημόσια τουλάχιστον) δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, βέβαια αναρωτιέται κανείς όταν η επίσημη στατιστική υπηρεσία TUIK δίνει 79,60% πληθωρισμό από την αρχή του χρόνου, πάνω από 100% υπολογίζουν ανεξάρτητες πηγές, πως να επιβιώσει κανείς μέσα σε τόση ακρίβεια με αύξηση μισθού μόλις 22%!

Νυχτερινή αγορά (Ayvalikgecepazari): Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να μην νεκρώνει το κέντρο της πόλης όταν κλείνουν τα μαγαζιά, αφού η νυκτερινή ζωή συγκεντρώνεται στο Μοσχονήσι. Έτσι δημιουργήθηκε η νυκτερινή αγορά, όπου γυναίκες κυρίως απλώνουν στο κεντρικό πεζόδρομο (Ταλάτπασα) την πραμάτεια τους με χειροτεχνήματα, κοσμήματα, γλυκά κ.α.. Τώρα που έχει πολύ κόσμο (εσωτερικό τουρισμό) το Αϊβαλί, κάτι κινείται. Το νυχτερινό παζάρι γίνεται καθημερινά από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο μεταξύ 20.00 μέχρι 24.00 ώρας, πλην Πέμπτης.

Διακοπή εργασιών στο Ταβουκαντασι: Στη Τουρκία προβλέπονται διατάξεις μπορεί να διακοπούν προσωρινά οικοδομικές εργασίες για να διευκολύνεται η τουριστική κίνηση. Με χρήση αυτής της διάταξης διακόπηκαν ως τις 15 Σεπτ. οι εργασίες στο νησάκι του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου (Ταβούκαντασί) απέναντι απ το Μοσχονήσι. Ο επενδυτής του όλου έργου ( αναστήλωση Μοναστηριού με ένταξη νέας χρήσης εμπορικού κέντρου), υποχρεώθηκε να απομακρύνει και τα μηχανήματά του. Η απόφαση αυτή του Δημάρχου ικανοποίησε (έστω και προσωρινά) τις οργανώσεις που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για ματαίωση του έργου, το οποίο προσβάλλει την ιστορία και την φύση του Αϊβαλιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey