Αλατσατιανό Πιλάφι

21/05/2022 - 14:00

Μολονότι η φίλη μας Πελαγία η Σμυρνιά, που μας δίνει κάθε φορά ιδέες δεν το αναγνωρίζει ως παραδοσιακό τούρκικο πιάτο, το παρουσιάζουμε σήμερα ως Πολίτικη συνταγή που έχει κάποιες ομοιότητες με την ισπανική παέγια. 

Τα υλικά: 1 ½ ποτήρι ρύζι, 3 κ.σ.ελαιόλαδο, 2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο, 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές λωρίδες,1 μικρό χταπόδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο,2 καλαμάρια, καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες, 15-20 μύδια, χωρίς κέλυφος, 15-20 μικρές γαρίδες, καθαρισμένες, 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, ¼ φλιτζ. κουκουνάρια,1 κ.σ. μαύρες σταφίδε,1 πρέζα αλάτι,1 πρέζα πιπέρι,1 κ.γλ. κουρκουμά,1 κοκκινόψαρο (περίπου 1 κιλό), καθαρισμένο,3 ποτήρια νερό. 

Εκτέλεση: ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα μύδια, τις γαρίδες, το σκόρδο και τα κουκουνάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες, ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά, να καβουρντιστούν και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό, αλάτι πιπέρι και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, τοποθετούμε στη μέση το ψάρι και περιχύνουμε με το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σερβίρουμε ζεστό. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey