Αεικίνητος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

14/05/2022 - 14:00

Ίμβρος:Από 5 έως τις 7 Μαΐου πραγματοποίησε την καθιερωμένη εαρινή επίσκεψή του στην γενέτειρά του, Ίμβρο, συνοδευόμενος από Συνοδικούς Ιεράρχες, όπου οι συμπατριώτες του, ιδιαιτέρως οι μαθητές των ομογενειακών σχολείων και ο συντοπίτης μας. Μητροπολίτης Κύριλλος Συκής του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και φιλοξενία.  

Σαουδική Αραβία: Την Τρίτη 10 Μαΐου μετέβη στο Ριάντ της Σ.Αραβίας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των διοργανωτών της “Συνάντησης για την Προώθηση Κοινών Αξιών μεταξύ των πιστών των Θρησκειών” (Forum for Promoting Common Valuesamong the Followers of Religions) και απεύθυνε ομιλία στην έναρξη του διεθνούς συνεδρίου 

Άγιον Όρος : Στις 27-28-29 Μαΐου θα επισκεφθεί τις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Καρακάλλου, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα Ειρήνης προς πάσα κατεύθυνση, καθώς η επίσκεψη αυτή καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία και την Ρωσία να «απλώνεται» στο Άγιον Όρος. Ηδη υπάρχει ζήτημα με Ρώσους εθνικιστές στη Μονή Εσφιγμένου.  

Θεσσαλονίκη: Στις 29 Μαΐου- 1η Ιουνίου προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς και των Δημάρχων Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Εκκλησία της Αχρίδος : Κίνηση «ματ» του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλεσαν πολλοί που γνωρίζουν τα εκκλησιαστικά, την αναγνώριση προχθές απ’ την Ι.Σ. του Πατριαρχείου της Εκκλησίας των Σκοπίων με την Βυζαντινή ονομασία Εκκλησία Αχρίδος. Μεταξύ άλλων ανακοινώνεται : «…. ὄνομα ταύτης τό “Ἀχρίδος” (νοουμένης τῆς περιοχῆς τῆς δικαιοδοσίας αὐτῆς μόνον ἐντός τῶν ὁρίων τῆς ἐπικρατείας τοῦ κράτους των Σκοπίων), ὡς ὑπεσχέθη ἐγγράφως πρός τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον καί ὁ Προκαθήμενος αὐτῆς, ἀποκλείουσα τόν ὅρον “Μακεδονική” καί οἱοδή τι ἄλλο παράγωγον τῆς λέξεως “Μακεδονία”». Οι εξελίξεις συνδυάζονται και με την κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας και του ρόλου που επιδιώκει να αναλάβει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey