Οι Ρώσοι θα πληρώνουν με ρούβλια στην Τουρκία

03/02/2017 - 14:50 Ενημερώθηκε 02/04/2017 - 09:10

Στην προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η συναλλαγματική κρίση, κυρίως όμως για να προσελκύσουν και πάλι τους Ρώσους τουρίστες, η πρόσφατη ανακοίνωση του διοικητή της Denizbank, Χακάν Ατές, είχε μεγάλη απήχηση. Ο Τούρκος τραπεζίτης είπε πως θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2017, ένα σύστημα με το οποίο οι Ρώσοι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με ρούβλια.

Στην προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η συναλλαγματική κρίση, κυρίως όμως για να προσελκύσουν και πάλι τους Ρώσους τουρίστες, η πρόσφατη ανακοίνωση του διοικητή της Denizbank, Χακάν Ατές, είχε μεγάλη απήχηση. Ο Τούρκος τραπεζίτης είπε πως θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2017, ένα σύστημα με το οποίο οι Ρώσοι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με ρούβλια.

Με τη ρύθμιση αυτή, που αρχικά θα ισχύει μόνο στους τομείς τουρισμού και γεωργίας, οι Ρώσοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ρούβλι σε όλα τα ΑΤΜ στην Τουρκία και για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο του συστήματος ήδη έχει ξεκινήσει η πώληση με ρούβλι, τουρκικών τουριστικών πακέτων στη Ρωσία. Το 2014, επισκέφθηκαν την Τουρκία 4,4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες, που το 2015 λόγω της οικονομικής δυσχέρειας στη Ρωσία, μειώθηκαν σε 3,6 εκατ., ενώ το 2016 (11μηνο, Ιανουαρίου - Νοεμβρίου), μετά τη διπλωματική κρίση από την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού αεροπλάνου, κατέβηκαν σε μόλις 822.000! Δεδομένης της επιφυλακτικότητας των δυτικοευρωπαίων λόγω τρομοκρατίας, να προγραμματίσουν τις διακοπές τους φέτος στην Τουρκία, οι Ρώσοι τουρίστες αποτελούν τη μόνη διέξοδο, γι’ αυτό και οι γείτονες μας, τα δίνουν… όλα!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey