Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Βραβείο σε τουρκική ταινία

18/11/2016 - 15:32

Το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο φετινό 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην τουρκική ταινία «Ραούφ/Rauf» των Μπαρίς Καγιά και Σονέρ Τζανέρ. Η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού «Fischer» του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια».

Το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο φετινό 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην τουρκική ταινία «Ραούφ/Rauf» των Μπαρίς Καγιά και Σονέρ Τζανέρ. Η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού «Fischer» του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια».

Πρόκειται για τουρκική παραγωγή του 2016 και είναι η ιστορία του εννιάχρονου Ραούφ, που ζει σ’ ένα χωριό στη σκιά ενός αόρατου, ατέλειωτου πολέμου, και που ξεκινά ένα ταξίδι για να βρει το ροζ χρώμα για το κορίτσι που αγαπάει -και τυχαίνει να είναι η εικοσάχρονη κόρη του ξυλουργού δίπλα στον οποίο μαθητεύει.

Γι’ αυτόν, το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης που βλέπει στα όνειρά του, το χρώμα που του δίνει κουράγιο να ελπίζει, το χρώμα της ειρήνης που ποτέ δεν γνώρισε... Αλλά οι εμπειρίες του σ’ αυτόν τον γκρίζο κόσμο, θα του διδάξουν μόνο το μαύρο και το άσπρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey