Τηγανίτες για τα «τελειώματα»

11/11/2016 - 16:07

Εποχιακή συνταγή. Όπως κι εμείς, έτσι και οι απέναντι συνηθίζουν όταν τελειώνει το μάζεμα της ελιάς στο χωράφι, να προσφέρουν στους ταϊφάδες τηγανίτες, για τις οποίες η πιο εύκολη συνταγή. 

Εποχιακή συνταγή. Όπως κι εμείς, έτσι και οι απέναντι συνηθίζουν όταν τελειώνει το μάζεμα της ελιάς στο χωράφι, να προσφέρουν στους ταϊφάδες τηγανίτες, για τις οποίες η πιο εύκολη συνταγή είναι η λεγόμενη «όλα από ένα», που έχει ως εξής: Υλικά: 1 αυγό χτυπημένο, 1 φλιτζάνι γάλα, 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού μπέικιν (μισό βάλτε σεις, γιατί οι Τούρκοι χρησιμοποιούν πολύ μικρά κουταλάκια), 1 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι, μία βανίλια και μία πρέζα κανέλλα. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και ρίχνετε σταδιακά κουταλιές με τον πηχτό χυλό, στο τηγάνι με το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τις γυρίζετε να ψηθούν κι απ’ την άλλη. Σερβίρονται με καϊμάκι (πηχτή κρέμα γάλακτος) και μέλι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey