Συνελήφθη ο καϊμακάμης της Τενέδου

11/11/2016 - 15:44

Ο καϊμακάμης (έπαρχος) της Τενέδου, Αμπάς Γιεσίλκους, συνελήφθη και κρατείται στο νησί -λόγω της θαλασσοταραχής δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια αυτές τις ημέρες- έως ότου οδηγηθεί στη φυλακή του Έζινε. Ο έπαρχος, ανώτατος δημόσιος υπάλληλος, διορίστηκε τον Αύγουστο του 2015 και παύτηκε από τα καθήκοντα του μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, κατηγορηθείς για σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Ο καϊμακάμης (έπαρχος) της Τενέδου, Αμπάς Γιεσίλκους, συνελήφθη και κρατείται στο νησί -λόγω της θαλασσοταραχής δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια αυτές τις ημέρες- έως ότου οδηγηθεί στη φυλακή του Έζινε. Ο έπαρχος, ανώτατος δημόσιος υπάλληλος, διορίστηκε τον Αύγουστο του 2015 και παύτηκε από τα καθήκοντα του μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, κατηγορηθείς για σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Ωστόσο μέχρι προχθές παρέμεινε σε διαθεσιμότητα στο νησί. Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε ότι ο αριθμός κυκλοφορίας του Ι.Χ. αυτοκινήτου του, έφερε τα γράμματα «FG», τα οποία κατά την κυβέρνηση παραπέμπουν σε Fetullah Gulen! Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι ήταν τυχαία η χορήγηση αυτού του αριθμού από την Υπηρεσία και δεν το επεδίωξε.

Ως εκεί έχει φτάσει το …κυνήγι μαγισσών και η σπιουνιά στην Τουρκία. Μάταια ο καημένος ο καϊμακάμης, στο διάστημα που μεσολάβησε από τον περασμένο Ιούλιο έως την προχθεσινή σύλληψή του, προσπαθούσε καθημερινά αναρτώντας φωτογραφίες και επαίνους για τον Ερντογάν στο Twitter του, να πιστοποιήσει «ότι συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις», αλλά δεν έπεισε τους διώκτες του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey